Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Kurtuluş Yolu Bulmak İçin Tüm Kapıları Çalıyor: Tether (USDT) ve OKX Ne Yanıt Verdi

Likidite problemlerini çözmek için 9,4 milyar dolar fon toplamaya çalışan FTX’in Justin Sun, OKX ve Tether’den 1’er milyar dolar istediği ancak bu konuda herhangi bir ilerleme kaydedemediği belirtildi. 

Reuters’ün 10 Kasım tarihli haberinde konuya yakın bir kaynak tarafından FTX’in yatırımcılardan ve rakiplerden 9,4 milyar dolar fon toplamak için çalıştığı belirtildi. Ancak verilen bilgilere göre FTX, giderek büyüyen açığını kapatabilmek adına henüz yol kat edemedi.

İddiaların odağında yer alan kripto para borsası OKX, konuyla ilgili FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın kendilerine ulaştığını ancak miktarın onlar için çok büyük olduğunu belirtti.

Öte yandan Tether ise söylentilere sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Tether CTO’su Paolo Ardoino bu duruma karşılık 10 Kasım tarihinde yaptığı paylaşımda, FTX ve Alameda’ya borç vermek veya yatırım yapmak gibi bir planlarının olmadığını açıkladı.

Tether ayrıca dün TSİ akşam saatlerinde FTX’in 46 milyon dolar değerinde USDT’sini dondurmuştu. Tether sözcüsü konu hakkında, şirketin rutin olarak ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) dahil kolluk kuvvetleri ile açık bir diyalog halinde olduğunu belirtti.

FTX ile görüşmelerini sürdüren bir diğer isim olan TRON kurucusu Justin Sun ise FTX’le kurtarma planları üzerine çalışmaya devam ettiklerini bildirdi. Taraflar TRON ekosistemine ait tokenların FTX dışına çıkarılabilmesi için 13 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı. Ayrıca TRON sözcüsü bunun ilk adım olduğunu diğer kurtarma planları hakkında da görüşmelere açık olduklarını bildirdi.

Öte yandan FTX’in görüştüğü bir diğer şirketin de Kraken olduğu söyleniyor. İki şirket arasındaki görüşmelerin detayları hakkında ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!