Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun FTX Hakkında Açıklama Yapıyor

Bloomberg canlı yayınına katılan TRON kurucusu Justin Sun, iflasa sürüklenen kripto para borsası FTX hakkında açıklamalar yaptı.

Justin Sun, FTX’i kurtarma planlarının devam ettiğini fakat kimsenin bu konuda net bir beklentiye girmemesi gerektiğini ifade etti. Milyarlarca dolar değerinde açık bulunan borsanın tam maliyetinin halen daha açıklığa kavuşmadığının belirten Sun, gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Sun yaşanan sürecin bütün kripto para endüstrisi için zor ve trajik günler olduğuna değindi:

Tüm topluluk için zorlu ve trajik günler geçiriyoruz. Fakat bu zamanların topluluğa güçlü olduğumuzu ve birlik içinde çalışabileceğimizi göstermek için önemli günler olduğunu düşünüyorum. Bu düşünce doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor.

Sun, bu durumun herkes için önemli bir sınav ve kripto para camiasının itibarını korumak için önemli bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi. Binance CEO’su CZ’nin FTX konusunda ilk adımı atmasını taktir eden Sun, “denedi ama olmadı” ifadelerine yer verdi.

Regülatör kurumlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizi göstermeliyiz. Dik bir duruş sergilemeliyiz ve bu camianın zorluklara karşı birlik içerisinde olduğunu göstermeliyiz.

FTX konusunda öncelikli olarak yapılması gerekenin resmin bütününü görmek olduğuna değinen Sun, durumun ne kadar ciddi olduğunu ve zarara uğrayan likidite miktarını anlamaya çalıştıklarını öne sürdü. Sun’a göre ancak resmin bütününü net olarak gördükleri zaman sağlıklı bir sürece devam edebilecekler.

Şu an net rakamlara sahip değiliz ama burada en azından milyarlardan bahsettiğimizi söyleyebilirim. Dediğim gibi, net rakamları bilmiyorum. 4 milyar söylentileri de var 8 milyar söylentileri de var. İlk olarak kendi kullanıcılarımızın önceliğini düşünüyoruz. Sonrasında ne yapabileceğimize bakacağız. Açıkçası ilk adımda balıklama atlamak istemiyoruz.

Geçtiğimiz aylarda Huobi borsasına danışman olarak atanan Sun, bu konuya da açıklık getirdi. Her zaman borsaların daha çok şeffaflık sağlaması konusunun önemini belirtirken Huobi’nin tam şeffaflık konusundaki çalışmalarını hızlandırdığını ifadelerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!