Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CEO Açıkladı: Crypto.com 1 Milyar Doları FTX Çöküşünden Kıl Payı Kurtardı

Para çekme işlemlerinin gecikmesi nedeniyle iddialara konu olan kripto para borsası Crypto.com, FTX iflasının kendilerine bulaşmadığını ve riskin 10 milyon doların biraz altında olduğunu bildirdi.

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek 14 Kasım tarihinde yaptığı bir soru cevap yayını sırasında, şirketin FTX’e likidite sağlaması adına yüksek miktarda stablecoin aktarımları yapıldığını açıkladı. CEO, bir yıldan biraz daha fazla süren bu süreçte 1 milyar doları aşkın transfer yapıldığını ancak miktarın çoğunun geri alındığını bildirdi. Marszalek şirketin şu anki FTX riskinin 10 milyon dolardan biraz daha az olduğunun altını çizdi.

CEO, geçmişte FTX’in bazı tokenlar için yeterli likiditeye sahip az sayıda borsadan biri olması nedeniyle müşteri emirlerinin bir kısmını orada değerlendirdiklerini belirtti.

Marszalek, yayın sırasında müşterilerine, borsanın para çekme işlemlerini durdurmayacağına dair güvence verdi. Marszalek, şu anda yalnızca ikisi FTX token’ı ve bir diğeri menkul kıymetleştirilmiş bir token olmak üzere üç token’ın para çekme işlemlerinin askıya alındığını bildirdi.

Ayrıca Crypto.com’un yerel token’ı Cronos’u (CRO) kredi teminatı olarak kullandıkları iddialarını yalanlayan CEO, kredi kullanmaya hiç ihtiyaçları olmadığını şirketin makul bir getiri sağlayan basit bir işi olduğunu ve bu yöne odaklanmayı seçtiklerini ifade etti.

Yayında şirket rezervlerinin yaklaşık %20’sinin Shiba Inu’dan (SHIB) oluşmasını sorgulayan kullanıcılara cevaben, o varlıkların müşteri mevduatı olduğunu müşteriler neyi satın alırsa şirketin de onu muhafaza ettiğini söyledi.

FTX çöküşünün ardından iddiaların odak noktası olan Crypto.com’un yerel token’ı CRO, son 7 günlük periyotta yüzde %36 değer kaybetti.  Haberin kaleme alındığı sıralarda CRO, 0,76774 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!