Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Yetkililer LUNA Kurucu Ortağını İş Birliğine Çağırıyor: 104 Milyon Dolarlık Yasa Dışı Satış İddiası

Güney Koreli yetkililer Terraform Labs kurucu ortağı Shin Hyun-Seong’un (Daniel Shin), çöküşten önce bireysel yatırımcıların bilgisi haricinde LUNA tuttuğunu iddia ediyor.

Yerel bir haber ajansının 14 Kasım tarihli haberine göre Seul Güney Bölge Savcılığı’nın Mali ve Menkul Kıymetler Suç Soruşturma Ekibi, LUNA çöküşü yaşanmadan önce yatırımcıların bilgisi olmadan LUNA tuttuğu ve bunları yüksek fiyattan sattığı iddiaları üzerine Hyun-Song’ı bu hafta ifade vermesi için çağırdı.

İddia makamı, Terraform kurucusunun yasa dışı satışlarından yaklaşık 104 milyon dolar değerinde olan 140 milyar won kazandığını öne sürdü.

Hyun-Song’ın avukatı, müvekkilinin LUNA’yı yüksek bir noktada satarak kar elde ettiğine ve diğer yasa dışı yöntemlerle kazanç elde ettiğine dair iddiaları yalanladı.

Öte yandan LinkendIn profilinde yer alan bilgilere göre Hyun-Song’ın Ocak 2020’den beri Terraform Labs ile ilişkisinin olmadığı görüldü. Ancak kurucunun şirketteki yatırımlarının akıbeti hakkında bilgi edinilemedi. Hyun-Song, Terraform’dan sonra şu anda CEO’su olduğu Fin-Tech firması Chai Corporation’ı kurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!