Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash (BCH) Bu Ülkede Yasal Para Birimi Haline Gelebilir: Hazırlıklar Sürüyor

Bir Karayipler ada ülkesi olan St. Kitts ve Nevis, Bitcoin Cash’i (BCH) yasal para birimi yapmak için hazırlıklarına devam ediyor.

St. Kitts ve Nevis Başbakanı Charles III cumartesi günü gerçekleşen “Bitcoin Cash 2022” konferansında yaptığı açıklamada, Bitcoin Cash’in önümüzdeki mart ayına kadar Saint Kitts ve Nevis’te yasal para birimi olabileceğini söyledi. Bununla birlikte ülkenin maliye bakanı Terrance Drew, kararın uzmanlar ve Doğu Karayip Merkez Bankası ile yapılacak bir durum tespiti ve istişare sürecini takip edeceğini belirtti:

Ulusumuz her zaman ileri görüşlü bir ulus ve yeni endüstrileri keşfetme konusunda bir lider olmuştur. Üzerinde durduğumuz kripto devrimi, muazzam faydalar ve iş fırsatları getirme potansiyeline sahiptir. Bitcoin Cash madenciliğine katılmak için gelecekteki fırsatları keşfetmek, ülkemize ve halkımıza yönelik güvenceleri garanti altına almak istiyoruz. Bilir kişilerle daha fazla diyalog kurma fırsatını memnuniyetle karşılıyorum ve bunun sonucunda Mart 2023’e kadar Bitcoin Cash’i yasal para birimi olarak hayata geçirebileceğimiz kanaatindeyim.

İki ada zincirinin parçası olan St.Kitts ve Nevis’in Bitcoin Cash entegrasyonunu aynı anda yürürlüğe sokması planlanıyor. Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada vatandaşların mali güvenliğinin ve emniyetlerinin öncelikli olması gerektiği vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!