Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rezerv Kanıtı Hareketi Hız Kazanıyor: Crypto.com ve KuCoin de Rezervlerini Paylaştı

Kripto para borsası Crypto.com ve KuCoin, Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) rezerv kanıtı çağrısına katılarak varlıklarının bir kısmını paylaştı.

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek 11 Kasım tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yayınladığı gönderide, şirketin rezerv kanıtı hareketine katıldığını duyurdu. CEO, tam denetim raporu hazır olana kadar rezervlerindeki en büyük varlıkların bazıları için soğuk cüzdan adreslerini paylaştıklarını bildirdi.

Kripto analitik şirketi Nansen ile iş birliği yaparak cüzdan verilerini görselleştirdiklerini belirten Marszalek, rezervlerin 1:1 oranında desteklendiğini ispat eden tam denetim raporunun da çok yakında yayınlanacağını açıkladı.

Marszalek’in şu ana kadar açıkladığı adreslerde yaklaşık 3 milyar dolara yakın varlık bulunuyor. Açıklanan rezervlerinin %31’ini, yaklaşık 928 milyon dolar değerindeki 53.024 adet Bitcoin (BTC) oluşturuyor. Bitcoin’den sonra borsa rezervlerinin en büyük kısmını 591 milyon dolar değerindeki Shiba Inu (SHIB) kapsıyor. Borsanın rezervlerinde üçüncü sırada ise Ethereum (ETH) yer alıyor. Borsa, 511 milyon dolar değerinde 391.564 Ether’e sahip bulunuyor. Şirket ayrıca rezervlerinde toplamda 344 milyon dolarlık USD Coin (USDC) ve Tether (USDT) tutuyor.

Öte yandan KuCoin resmi web sitesinde aralık ayında tam denetim raporunun geleceğini belirterek varlıklarının bir kısmını açıkladı. KuCoin’in 20.504 BTC, 180.299 ETH, 1.075.909.241 USDT, 365.722.839 USDC ve 69.601.075 KCS’e sahip olduğu görüldü. Ayrıca KuCoin stake edilen 29.69Analistler, KuCoin’in açıkladığı toplam varlıklarının piyasa değeri ise yaklaşık 2,4 milyar dolar olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!