Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist Açıkladı: Bitcoin Uzun Vadeli Yükseliş İçin Bu Seviyeyi Test Etmeli!

Twitter fenomeni ve kripto para analisti Rekt Capital, Bitcoin’in (BTC) uzun vadeli yükselişi için 28.800 dolar desteğine bir düzeltmenin sağlıklı olacağını söyledi. 

Rekt Capital yakın tarihli bir gönderide, Bitcoin’in 30.000 doları aşmasının ardından yaşanan geri çekilmeyi değerlendirdi. Yeni hafta ile Bitcoin özelinde gerçekleşen geri çekilmeyi düzeltme olarak nitelendiren analist, düşüşün derinleşmesi halinde uzun vadeli yükseliş için 28.800 dolar desteğinin test edilmesinin sağlıklı olacağını söyledi.

Bitcoin haftalık grafiğinde 28.800 dolar bandını kritik bir destek olarak işaretleyen Rekt, fiyatın bu seviyenin üzerinde sağlam bir haftalık kapanış gerçekleştirdiğini ve üstünde kaldığı taktirde yükseliş yönlü ivmenin korunacağını ima etti:

Bitcoin 28.800 dolar desteğinin (turuncu) üzerinde sağlam bir haftalık kapanışa sahip. Bitcoin’deki mevcut düşüş daha da derinleşecekse 28.800’ü yeniden test etmek tamamen sağlıklı olacaktır. Ne de olsa bu seviye birkaç kez test edilen haftalık bir dirençti ve şimdi destek olarak çalışma şansı yakalayabilir.

Resim

Öte yandan analiste göre olası bir Bitcoin yükselişi durumunda ilk direnç seviyesi 33.000 dolar olacak. Son boğa piyasasında bir çok kez destek ve direnç olarak görev yapan bu seviyenin kırılması ise belki de Bitcoin’in yönünü belirleyecek önemli bir bölge olan 36-40 bin dolar bandına yükselişi başlatacak.

CoinGecko verilerine göre son 7 günlük periyot içerisinde %0,4 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 29.750 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!