Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası’ndan Kripto Açıklaması: Stablecoinler İçin Sınırlama Uyarısı

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, finansal istikrarı sarsabileceğinden dolayı stablecoinlere sınırlama getirilmesi gerektiğini ifade etti.

BoE Başkan Yardımcısı Cunliffe 17 Nisan tarihinde yaptığı konuşmada, stablecoinlerin hızlı bir şekilde piyasaya sürülmesinin finansal istikrarı sarsabileceğini belirterek kurumun stablecoin düzenlemesi yapacağını ve bazı kısıtlamalar planladığını dile getirdi.

Cunliffe, stablecoinlerin benimsenme hızının ve kapsamının kesin olarak bilinemeyeceğini bu nedenle finansal istikrarı tehdit edebilecek yıkıcı değişiklerden korunmak için en azından başlangıçta birtakım sınırlamalara ihtiyaç olacağını ifade etti.

Başkan Yardımcısı, stablecoinlerin itibari paraya çevrilebilmesi için yüksek kaliteli ve likit varlıklarla desteklenmesi gerektiğini bunların BoE’deki mevduatları, çok yüksek likidasyona sahip menkul kıymetleri veya her ikisinin bir kombinasyonunu içerebileceğini söyledi.

Cunliffe mevcut durumda, İngiltere’de faaliyet gösteren bankalardaki 85 bin pounda kadar müşteri varlıklarını sigorta kapsamına alan mevzuatın stablecoinler için geçerli olmadığının altını çizdi. Başkan Yardımcısı, bu durumun stablecoinlerin arkasındaki teminat varlıklarının her zaman geri ödeme taleplerini karşılayabilecek nitelikte olmasını sağlama ihtiyacını güçlendirdiğini ifade etti.

Öte yandan Cunliffe, stablecoinler için bir çerçeve hazırlanırken bankaların ve banka dışı kuruluşların blockchain teknolojisi kullanarak ödeme çözümleri geliştirmelerine olanak tanımak için tokenize edilmiş banka mevduatlarının düzenlenmesi üzerinde çalışmanın da önemini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!