Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolü Güvenlik Açığı Var Dedi, Fonların Çekilmesini Tavsiye Etti

Çok zincirli merkeziyetsiz finans (DeFi) protolü KyberSwap (KNC), platform üzerinde potansiyel bir güvenlik açığı tespit ettiğini belirterek bazı likidite sağlayıcılarına fonlarını çekmelerini söyledi.

KyberSwap 17 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, protokolde potansiyel bir güvenlik açığının varlığını doğruladıklarını belirtti. Borsa, Elastic ürününün likidite sağlayıcılarına fonlarını en kısa zamanda çekmeleri konusunda uyarıda bulundu.

DefiLlama verilerine göre Elastic ürünü üzerindeki toplam kilitli tutar (TVL) değeri, 131 milyon dolar seviyesinden hızla 32,7 milyon dolar seviyesine kadar geriledi.

Borsa, tüm fonların güvende olduğuna dair kullanıcılarını bilgilendirirken konuya dair soruşturmalarının devam ettiğini bildirdi. Bunun yanı sıra KyberSwap Classic’in açıktan etkilenmediği verilen bilgiler arasında yer aldı.

Ayrıca KyberSwap, güvenlik açığı duyurusundan kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, TSİ 18 Nisan 19.00 tarihinde yükseltilmiş sözleşmenin yayına alınırken tüm getiri araçlarının ve getiri ödemelerinin durdurulacağını belirtti. Borsa, yükseltme sonrasında araçların tekrar devreye alınacağını da açıklamalarına ekledi.

Borsanın yerel token’ı KNC, duyurudan kısa bir süre sonra 0,799 dolar seviyesinden 0,759 dolar seviyesine kadar gerileyerek %5’in üzerinde değer kaybetti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %7,2 değer kazanan KNC, son 24 saat içerisinde %0,8 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 0,782 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!