Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

500 Milyar Dolarlık İsviçreli Bankadan Bitcoin (BTC) ve Kripto Adımı

Yönetimi altında yaklaşık 500 milyar dolar varlığı bulunan İsviçre bankası Julius Baer, müşterilerine Bitcoin (BTC) ve kripto hizmetleri sunacak.

Bloomberg’ün 19 Mayıs tarihli haberine göre Zürih merkezli Julius Baer, bankanın güncellenen stratejisine ilişkin perşembe günü yaptığı açıklamada varlıklı müşterilerine Bitcoin ve kripto hizmetleri sunmak için bir pilot program başlattığını duyurdu. 

Pilot programı şu anda varlıklı müşterilere kripto para birimlerinde tavsiye vermek, ticaret ve yatırım yapmak amacıyla uygulayan banka, söz konusu program aracılığıyla token ticaretini ve uyumluluğunu test etmenin yanı sıra dijital varlıklarla ilgili deneyimleri artıracak.

Banka pilot program aracılığıyla elde edeceği deneyimler sayesinde kripto, DeFi ve blockchain üzerine araştırmalar yaparak müşterilerine kripto alanında yatırım ve ticaret konusunda tavsiyeler sağlayabileceği bir platform sunmayı planlıyor.

CEO Philipp Rickenbacher, bankanın stratejisi hakkında yatırımcılara yaptığı bir sunum sırasında;

Şu anda kripto endüstrisinin patlama anına tanık oluyoruz ve hepimiz 30 yıl önce dot-com patlamasından sonra ne olduğunu biliyoruz. Hayatlarımızı gerçekten değiştiren yeni bir sektörün ortaya çıkmasının yolunu açtı; Dijital varlıkların ve merkeziyetsiz finansın (DeFi) aynı potansiyele sahip olduğuna inanıyorum.

ifadelerine yer verdi.

Julius Baer, 2019 yılında​​ İsviçre’deki tam olarak düzenlenmiş iki kripto bankasından biri olan SEBA Crypto AG‘den hisse satın alarak yatırım yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!