Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Yetkiliye Göre Şirketler, “Sorunlu” Kripto Para Cüzdanlarını Kara Listeye Almalı

ABD’de mali suçlarla mücadeleden sorumlu olan üst düzey bir yetkili, kripto para sektöründeki hizmet sağlayıcılarının denetim uygulamaları ile ilgili bazı tavsiyeler verdi.

ABD Hazine Bakanlığına bağlı olan Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), belli başlı işlemlere karıştığı tespit edilen blockchain adreslerini yaptırım listesine ekleyebiliyor.

Mali suçlarla mücadele etmek için kurulmuş FinCEN’de görev alan Alessio Evangelista’ya göre kripto para sektöründe hizmet veren kuruluşlar, yasa dışı işlemlere karıştığı bilinen cüzdanları, henüz yaptırım listesine eklenmemiş olsalar bile kara listeye almalılar.

Evangelista’nın açıklamalarına göre bu hizmet sağlayıcılar, bazen belli bir blockchain adresinin şüpheli olduğunu bildikleri halde herhangi bir eylemde bulunmuyor ve bu adresi görmezden geliyor.

Hazine Bakanlığı, birkaç hafta önce bir ilke imza atarak mixer hizmeti veren bir platformu yaptırım listesine eklemişti. Buna gerekçe olarak, söz konusu mixer’in Kuzey Koreli hackerların çaldığı kripto paralara aracılık etmesi gösterilmişti.

Evangelista, bu olaya değinerek, şunları söyledi:

“Bu paralar, vatandaşlarını doyurmaktansa parasını kitle imha silahı geliştirmeye harcayan, totaliter bir rejimi desteklemek için çalınmış.”

Evangelista, bu gibi işlemlerin şüpheli olduğunu bilen ancak yine de harekete geçmeyen hizmet sağlayıcılarının, “kendi itibarlarını riske attıklarını” vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!