Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bittrex, Şüpheli İşlemleri Tespit Etmek İçin Yeni Ortaklığa İmza Attı!

ABD merkezli popüler kripto para borsalarından Bittrex, blockchain analiz ve uyum firması Chanialysis’in kripto para transfer işlemleri için olan gerçek zamanlı gözetleme yazılımını kullanmaya başlayacağını duyurdu. Bittrex yetkilileri tarafından yapılan açıklamada bunun birçok önde gelen kripto para birimi için şüpheli işlemleri tespit etmeye yarayacağına değinildi.

Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Dai ve daha birçok kripto para birimi artık Chainalysis KYT (Know Your Transaction) isimli yazılım ile gözetlenecek.

Bittrex’in Chainalysis KYT’yi kullanmaya başlayacağını açıklaması aslında tam da böyle önlemlerin konuşulduğu bir anda geldi.

FATF Kripto Para Borsalarına Zaman Verdi

Uluslararası kara para aklamayı önleme regülatörü Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF), geçtiğimiz tarihlerde 37 üye ülkedeki kripto para borsalarına kendi regülasyonlarını kullanmaları için 12 aylık süre vermişti.

FATF’nin istediği temel şey ise kullanıcıların yaptığı her işlemin tespit edilmesi ve şüpheli durumların bildirilmesi. Bittrex halihazırda sıkı ABD regülasyonlarına uyuyor olsa da, görünüşe göre FATF’nin regülasyonları daha ağır şartlar gerektirmekteydi.

FATF regülasyonları kapsamında Upbit ve OKEX gibi önde gelen kripto para borsaları da geçtiğimiz aylarda birçok gizlilik odaklı alt koin’i delist ettiğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment