Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 Altcoin İçin Kritik Hafta: Milyonlarca Token’ın Kilidi Açılacak! Satış Mı Yükseliş Mi?

Bu hafta içinde altı farklı popüler altcoin projesinde milyonlarca token’ın kilidi açılacak.

Öte yandan uzman görüşlerine bakıldığında kripto marketin içinde bulunduğu 2023 yılı performansı bu etkiyi minimuma indiriyor. Geçtiğimiz günlerde benzer bir kilit açılma olayı yaşayan Aptos (APT) projesinde, satış baskısından ziyade kilitler açıldıktan sonra kayda değer bir yükseliş yaşamıştı.  Bazı kullanıcılar bu durumun, piyasaya yapıcıların piyasaya sürülen tokenları daha yüksek fiyattan dolaşıma sokmak için yaptığı bir manipülasyon olduğunu iddia ediyor.

TokenUnlocks verilerine göre bu hafta içerisinde toplamda 5 farklı projeye ait milyonlarca token’ın kilidi açılacak. Her proje için yüzdesel olarak farklılıklar gösteren kilit açılma olayı genel olarak satış baskısı yaratma potansiyeline sahiptir.

Popüler NFT kart oyunu Axie Infinity’ye ait (AXS) 270 milyon toplam arzın %1,8’ine denk gelen 62,5 milyon dolar değerindeki 4,8 milyon tokenin kilidi 23 Ocak tarihinde açılacak. Halihazırda 114 milyon adet AXS dolaşımda bulunuyor. AXS haberin kaleme alındığı esnada 12,31 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Polkadot ağında parachain olarak çalışan popüler kripto para Acala Network’ün (ACA) toplam arzının %0,5’ini temsil eden 689 bin dolarlık 4 milyon 657 bin adet token’ın kilidi 25 Ocak tarihinde açılacak. Verilere göre mevcut durumda dolaşımda 613 milyon adet ACA arzı bulunuyor. ACA haberin kaleme alındığı esnada 0,143 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Geliştiriciler için açık bir kimlik bilgisi veri ağı oluşturmayı amaçlayan Galxe’nin (GAL) toplam arzı olan 200 milyonun şu anda 46 milyonu piyasada bulunuyor. Bu kilit açımı ile birlikte arz %0,1 oranında artacak ve 388 bin dolar değerinde 192 bin adet token 26 Ocak tarihinde dolaşıma dahil olacak. GAL haberin kaleme alındığı esnada 2 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Blokzincirleri arası köprü görevi üstlenen ve daha önce büyük bir hack saldırısıyla gündeme gelen Ronin Network’ün (RON) toplam arzının %4,3‘ünü temsil eden 25,8 dolar değerindeki 42 milyon 930 bin tokenin kilidi 27 Ocak tarihinde açılacak. Verilere göre mevcut durumda dolaşımda 148 milyon adet RON arzı bulunuyor. RON haberin kaleme alındığı esnada 0,595 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Yield Guild Games ekosisteminin yerel kripto para birimi olan YGG’nin toplam arzı olan 1 milyarın şu anda 148 milyonu piyasada bulunuyor. Bu kilit açımı ile birlikte arz %1,7 oranında artacak ve 4,8 milyon dolar değerindeki 16 milyon 872 bin adet token 27 Ocak tarihinde dolaşıma dahil olacak. YGG haberin kaleme alındığı esnada 0,284 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Ethereum ağı üzerinde yer alan NFT projeleri için layer-2 ölçeklendirme çözümü üstlenen Immutable X’in (IMX) 2 milyar adetlik toplam arzının 785 milyonu dolaşımda yer alıyor. 28 Ocak tarihinde gerçekleşecek kilit açılımı ile birlikte arz %0,9 artacak ve 12,9 milyon dolar değerindeki 18 milyon 75 binadet token dolaşıma dahil olacak. IMX haberin kaleme alındığı esnada 0,695 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!