Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’sundan İki Ülkenin Ortak Para Projesine Öneri: Doğru Tercih Bitcoin!

Brezilya ve Arjantin ortak para birimine geçmek için hazırlıklara başlayacağı haberi üzerine Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Bitcoin’e (BTC) geçmelerinin uzun vadede doğru bir seçim olacağını söyledi.

Financial Times’ın (FT) 22 Ocak tarihli haberine göre Brezilya ve Arjantin ortak bir para birimine geçerek yakın gelecekte yeni bir para birimini bloğu kurmayı planlıyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre bu hafta Buenos Aires’te yapılacak bir zirvede ortak para birimine dair detaylar tartışılacak.

Brezilya tarafından “SUR” (South) ismi önerilen ortak kripto para biriminin bölgesel ticareti artırmasının ve ülkelerin ABD Doları’na olan bağımlılığı düşürmesinin beklendiği yetkililer tarafından dile getirildi. Alınan bilgilere göre başlangıçta ikili devam edecek projeye daha sonrasında diğer Latin Amerika ülkeleri de davet edilecek.

Öte yandan ABD’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir gönderide Brezilya ve Arjantin’in ortak para birimi olarak Bitcoin kullanmayı düşünüp düşünmediklerini merak ettiğini belirtti. CEO konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Merak ediyorum, acaba Bitcoin’e geçmeyi düşünürler mi? Muhtemelen uzun vadede doğru bir seçim olurdu.

Armstrong’un gönderisine Global Macro Investor CEO’su Raoul Pal, hiçbir ülkenin bu kadar volatil ve bağımsız bir para birimine sahip olamayacağını belirterek cevap verdi.

Öte yandan geçmişte yakın geçmişte Rusya ve İran’ın ambargoları delerek sınır ötesi ödemelerde kullanmayı planladıkları altın destekli ortak bir token projesi üzerinde araştırmalara başlandığı duyurulmuştu. Uzmanlar Rusya ve İran’dan sonra Latin Amerika ülkelerinin de bu konudaki ilgilerinin artabileceğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!