Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya ve İran’dan Ortak Altın Destekli Kripto Para Projesi!

Son dönemde özellikle global ticarette alternatif yaratmak için kripto paralarla ilgilenen Rusya ve İran, altın destekli bir stablecoin çıkartmak için araştırmalara başladı.

Rus haber ajansı Vedomosti’ye göre İran ve Rusya, sınır ötesi ödemeler için altın destekli yeni bir stablecoin çıkarmayı planlıyor. “Basra Körfezi bölgesi tokenı” olarak adlandırılan bu stablecoin projesi, temelde Rusya ve İran üzerindeki sınır ötesi ticaret ambargosunun ötesine geçmeyi amaçlayacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bilgi Teknolojisi ve İletişim Komitesi üyesi Rus milletvekili Anton Tkachev, ortak bir stablecoin projesine dair çalışmaları doğruladı ancak böyle bir projenin Rusya’da dijital varlık piyasası tamamen düzenlendikten sonra mümkün olacağını vurguladı. Tkachev ayrıca 2023 yılında kripto paraların resmi regülasyon çalışmalarının tamamlanmasını beklediğini de ifadelerine ekledi.

Bu stablecoin projesi, İran ve Rusya’nın kripto para ve blokzinciri teknolojisini kullanarak denemeler yaptığı ilk gelişme değil. Rusya Merkez Bankası (CBR) aralık ayında uluslararası ödemeler için kripto para birimlerini test etmeyi planladığını açıklamıştı. İran ise eylül ayında ödemeler konusunda “kripto” kavramına daha yakından bakmak amacıyla “Kripto Riyal”in test aşamasını devreye sokmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!