Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Merkez Bankası Bitcoin ve Kripto Paraların Kullanımını Test Edecek

Rusya Merkez Bankası (CBR), Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerinin uluslararası ödemelerde kullanımını test edecek.

Yerel haber ajansı TASS’ın haberine göre CBR Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova 19 Aralık tarihinde Devlet Duması’nda yaptığı konuşmada, bankanın uluslararası ödemeler için kripto para birimlerini test etmeyi planladığını açıkladı.

Başkan yardımcısı, pilot projenin mevcut regülasyonlar çerçevesinde ve ilgili piyasanın katılımcıları ile beraber gerçekleştirileceğini belirtti. Skorobogatova, hangi şirketlerin teste dahil edileceği hakkında henüz bir bilgi vermedi.

Diğer bir Başkan Yardımcısı Vladimir Chistyukhin de bankanın ödemeler konusundaki planları destekledi. Chistyukhin, geçmişte de uluslararası ödemelerde kripto para birimlerinin kullanımı dahil olmak üzere kurumlar tarafından dijital varlıkların kullanımını teşvik etmeye çalıştığını ifade etti.

Rusya Maliye Bakanlığı, geçmişte kripto para birimlerinin mevcut durumda uluslararası ödemelerde test edilmesinin zor olacağını öte yandan ülke içinde ise kripto para kullanımına karşı çıktığını defalarca dile getirmişti. Ancak uzmanlara göre maliye bakanlığının yakın geçmişte CBR ile beraber Moskova Borsası (MOEX) altında bir kripto para borsası kurulması yönündeki çalışmalara destek vermesi, kripto paralar hakkında fikirlerinin değiştiğine bir işaret olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!