Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’de Milyonlarca Kilitli Token Açılımına Rağmen Yüzde 50’lik Sert Yükseliş

En popüler blockchain oyunlarından Axie Infinity’nin yerel token’ı AXS, açılacak milyonlarca token öncesi sert yükseliş yaşadı.

Kilit açılımı gerçekleşecek olmasına rağmen yaklaşık 12 saatlik bir sürede yaklaşık %50’lik bir yükseliş performansı gösteren AXS, yatırımcıların dikkatini çekti. AXS, yaptığı büyük hareketle 9,13 dolar seviyelerinden 14 dolar seviyelerine kadar ulaştı.

270 milyon arzı bulunan altcoin’in toplam arzın %1,8’ine denk gelen ve yaklaşık 60 milyon dolar değerindeki 4,8 milyonluk kısmı bugün itibarıyla piyasaya sürüldü.

Kilit açılımlarının normal şartlarda satış baskısı getireceği düşünülse de son dönemde Bitcoin’de yaşanan nedeniyle bunun tersi yönünde hareket ediyor. 12 Ocak tarihinde o dönem yaklaşık 19 milyon dolar değerinde bulunan 4,5 milyon Aptos’un kilidi açılmıştı ancak beklenenin aksine satış baskısı değil yükseliş gerçekleşmişti. Aptos o tarihten bu yana yaklaşık 3x’lik bir yükseliş performansı gösterdi.

Hal böyle olunca kripto para yatırımcıları da bu olayların üzerine iddialar ortaya atmaya başladı. Kripto para piyasasındaki yükselişin halihazırda “suni” olduğunu iddia eden birçok kişi arzı artmasına rağmen ani yükseliş yaşayan bu altcoinlerin fiyatının manipüle edilerek kilidi açılan tokenların yüksekten satıldığını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!