Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 Merkez Bankasından Ortak Dijital Para Girişimi

İngiltere Merkez Bankası bugün dijital paralarla ilgili oldukça önemli bir duyuru yayınladı. İngiltere Merkez Bankası, aralarında altı farklı merkez bankasının bulunduğu toplamda yedi bankayla birlikte dijital paraları araştırmak için ortak bir çalışma grubu kurduklarını açıkladı.

Çalışma Grubu

Bugün yayınlanan duyuruya göre İngiltere, Kanada, Japonya, İsveç, İsviçre gibi ülkelerin merkez bankaları, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Ödemeler Bankası ile birlikte ortak bir grup kurdular. Bu çalışma grubunun amacı tamamen dijital paralarla ilgili daha fazla bilgi edinmek olacak.

Uluslararası Ödemeler Bankası Yenilik Merkezi Başkanı Benoit Coeure ve İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe önderliğinde yapılacak olan bu çalışmalar, Uluslararası Ödemeler Bankası tarafınadn denetlenecek.

Konu hakkında paylaşılan bilgilere göre altı merkez bankasından ve Uluslararası Ödeme Bankası’ndan oluşan bu yeni grup, dijital merkez bankası paralarının ekonomik, işlevsel ve teknik tasarım seçeneklerini inceleyerek kullanım alanlarını araştıracak.

Dijital Para Araştırmaları

Şu anda bu çalışma grubunda yer alan her bir bankanın dijital paralarla ilgili çalışmalar yaptığı zaten biliniyordu. Ancak yeni kurulan bu çalışma grubuyla birilikte bu çalışmalar ciddi anlamda hız kazanacak.

Bu bankaların yaptıkları araştırmalar sonucunda ne gibi bir yol izleyecekleri ise henüz bilinmiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde bir süredir dijital paraların önemini vurgulayarak Avrupa’nın bu alanda bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söylüyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment