Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 Milyar Dolarlık Altcoin’in Geliştiricisi Yeni Projesini Açıkladı

Uniswap’ın baş geliştiricisi, Ethereum üzerinde hızlı ve ucuz işlemler sağlamak amacıyla kendi layer-2 blockchain ağını başlatmayı planlıyor. Unichain adı verilen bu yeni ağ, işlemleri hızlandırmak ve likiditeyi artırmak amacıyla geliştiriliyor. Ağ, ilk olarak perşembe günü özel bir test ağında yayına girdi.

Uniswap Labs tarafından geliştirilen Unichain, Ethereum layer-2 çözümü Optimism’in OP Stack teknolojisinden yararlanıyor. Böylece Unichain, Optimism ile ilişkili ağlar federasyonu olan Superchain’in bir parçası olacak. Bu federasyon, Coinbase’in kendi layer-2 ağı Base gibi büyük platformları içeriyor.

Uniswap’ın mucidi ve Uniswap Labs CEO’su Hayden Adams, bu girişimin arkasındaki motivasyonu “İnsanlar her şeyin anında gerçekleşmesini istiyor” sözleriyle açıkladı. Unichain, DeFi ekosistemi için önemli bir merkez olmayı hedefliyor.

Teknik detaylar

Unichain’in geliştirilmesinde Ethereum araştırma ve geliştirme ekibi Flashbots ile iş birliği yapılıyor. Ağ, blok oluşturma sürecinde 200-250 milisaniye gibi hızlı sürelerle işlem gerçekleştirecek. Bu, mevcut Ethereum ana ağındaki 12 saniyelik blok oluşturma süresine kıyasla büyük bir hız avantajı sağlayacak.

Ayrıca, topluluk doğrulama ağı 2025’te devreye alınarak merkeziyetsizlik artırılacak. Bu ağ, UNI token stake ederek blok doğrulayan tam node’lar aracılığıyla işlem güvenliğini sağlayacak.

Uniswap, bu yeni blockchain ağıyla DeFi ekosistemini daha kullanıcı dostu ve hızlı hale getirmeyi hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!