Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode: Bitcoin’in Yeniden Uyanması İçin Bu Aralıktan Çıkması Şart

Kripto analistlerine göre, Bitcoin (BTC) yatırımcıları bir duraklama dönemine girmiş durumda ve piyasada hareketlilik yaratmak için 60.000 doların altındaki dar fiyat aralığından bir çıkış gerekiyor.

Glassnode’un baş analisti James Check, 9 Ekim’de yaptığı bir açıklamada, “Yatırımcılar yeni bir fiyat aralığı bekliyor” diyerek, Bitcoin’in satış tarafı risk oranının düşük likidite bölgesinde işlem gördüğünü belirtti.

Check, zincir üstünde hareket eden Bitcoin’lerin büyük kazanç veya kayıplar kaydetmediğini, çoğu yatırımcının beklemede olduğunu ifade etti. Tecrübeli traderlar, genellikle bu tür konsolidasyon dönemlerinde daha net fiyat hareketi sinyalleri bekliyor.

Bitcoin’de kısa vadede hareketlilik gelebilir

Ayrıca, uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin (155 günden fazla tutanlar) son dönemde oldukça hareketsiz olduğunu vurgulayan Check, özellikle 182 günden uzun süredir elinde BTC bulunduranların neredeyse hiç işlem yapmadığını söyledi.

Öte yandan, kısa vadeli yatırımcılar, Bitcoin’in mevcut fiyatına karşı zarar etmiş durumda. Bitbo verilerine göre, kısa vadeli yatırımcıların ortalama alış fiyatı 62.426 dolar seviyesinde bulunuyor.

Buna rağmen, bazı analistler yakın dönemde fiyatın bu sıkışık aralıktan çıkabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!