Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

60 Milyon Dolarlık Blockchain Projesi, Çalışanlarının Yüzde 60’ını İşten Çıkardı

Kripto para sektörü özellikle 2018 yılının son çeyreğinde yaşanan fiyat düşüşü sonrası tam bir kaosa sürüklendi Kripto para dünyasının en büyük firmaları bile ciddi anlamda işten çıkarmalara başladı ve sektördeki birkaç firma komple çalışmayı bile bıraktı. Bitmain, Huobi, Coinbase gibi endüstri devlerinin yanı sıra, nispeten orta halli kripto para ve blockchain firmaları da bundan sert bir şekilde etkilendi.

Nebulas blockchain projesinin arkasındaki firma, yakın zamanda yaptığı işten çıkarmalar ile 80 çalışandan 30 çalışana kadar geriledi. Geçtiğimiz Ağustos ayında token dağıtım işlemini ertelemesi ile gündeme gelen Nebulas, yol haritasının rafa kaldırılması ve projenin durdurulması sonucu ciddi anlamda işten çıkarmalar yaptı.

Şirket sözcüsü Becky Lu, işten çıkarmaların en büyük sebebinin ”piyasa fiyatının düşmeye devam etmesi” olduğunu aktardı. Projenin NAS isimli kripto para birimi 2 dolar birim fiyat ile piyasaya çıksa da, basın saatine göre 0.55 dolardan alıcı bulabilmekte. Bir zamanlar piyasa hacmine göre top 100 kripto para arasında yer alan NAS, basın saati itibariyle 119. sırada yer alıyor ve yaklaşık 25 milyon dolarlık toplam piyasa hacmine sahip.

Lu bunun yanı sıra şirketin işten çıkarmalara geçtiğimiz yaz aylarında başladığını ve temel olarak Pekin içerisindeki ekibin bundan etkilendiğini doğruladı. Firma asıl amaçlarının yanı sıra diğer yan projeleri noktaladığını ve bundan sonra sadece Nebulas’ın whitepaper’ı içerisindeki ana hedefe odaklanılacağını vurguladı.

ConsenSys, ShapeShift ve Huobi de işten çıkarmalar konusunda benzer açıklamalarda bulunmuş ve kemer sıkmaya gittiklerini doğrulamışlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment