Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

600 Milyon Dolar Çalan DeFi Hacker’ı, Parayı İade Ediyor

Poly Network’e düzenlediği saldırı neticesinde yaklaşık 600 milyon dolar değerinde kripto para çalan hacker, aradan geçen bir günün ardından paranın bir kısmını iade etmeye başladı.

Poly Network’e Ethereum ve Binance Smart Chain ağları ile Polygon protokolü üzerinden gerçekleştirdiği saldırıyla merkeziyetsiz finans (DeFi) tarihinin en büyük saldırısına imza atan hacker, çaldığı paranın yazım itibarıyla 4.7 milyon dolarlık kısmını Poly Network ekibi tarafından paylaşılan cüzdan adreslerine gönderdi.

Slowmist adlı bir denetim şirketi, dün saldırı düzenlendikten birkaç saat sonra hackerın e-posta ve IP adresini tespit ettiğini açıklamıştı.

Aynı kişi olduğu varsayılan bir isim, bugün Türkiye saati ile öğlen vakti adını “Hacker, teslim olmaya hazır” (The hacker is ready to surrender) koyduğu bir token oluşturup, bunu Poly Network ekibinin istediği adrese gönderdi.

Hacker, bunu yaptıktan yedi dakika sonra çaldığı parayı iade etmeye başlayıp Polygon aracılığıyla önce 100, ardından 10.000, daha sonra 1.000.000 adet USD Coin (USDC) gönderdi.

Poly Network’ün paylaştığı Ethereum cüzdanına şimdilik yaklaşık 616.000 dolarlık Fei USD (FEI) ve 2 milyon dolarlık Shiba Inu (SHIB) iade edildi. Binance Smart Chain cüzdanınaysa az miktarda BUSD ile yaklaşık 1.1 milyon dolarlık BTCB gönderildi.

Tarihin en büyük saldırısını gerçekleştirdi

Duyurusu dün öğleden sonra yapılan saldırıda Ethereum aracılığıyla yaklaşık 265 milyon dolarlık, Binance Smart Chain aracılığıyla 251 milyon dolarlık, Polygon aracılığıyla 85 milyon dolarlık kripto para çalındı.

Parayı çaldıktan sonra kendisine ne yapmaması gerektiği konusunda tavsiye veren birine Ethereum ile yaklaşık 42.000 dolarlık bahşiş gönderip ilgi çeken hacker, e-posta ve IP adresinin tespit edildiğinin açıklanmasının ardından bugün sabaha karşı parayı “iade etmeye hazır olduğunu” söyledi.

Ondan önce hacker ile iletişim kurmaya çalışan Poly Network ekibi, hackerın bu mesajı sonrasında çok-imzalı (multi-sig) bir adres oluşturduğunu açıkladı.


Görsel: Amerikan doları (Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!