Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Mühendis 650 Bin Dolarlık Ev Almak İçin Her Şeyini Kripto Paralara Yatırdı

Bir yazılım mühendisi, 650.000 dolarlık bir ev alabilmek için tüm varlığını kripto paralara yatırdı. Mühendis, kripto para ile ödeme yaparken karşılaştığı zorluklara rağmen evine kavuşmayı başardı.

Yazılım mühendisi Terrance Leonard, kripto para yatırımlarından yeterli getiriyi sağlayarak birkaç mülk alıp bunları kiraya vermek istiyordu. USA News Lab haberine göre, kendisinin Washington DC’de halihazırda bir evi vardı ancak köpeğinin oynayabileceği bir alana ve bir depoya ihtiyacı olduğunu gördü.

kripto-para-ev
Leonard ve köpeği.

Bunun için Leonard, büyük bir ev almaya karar verdi. Alacağı evin peşinatını, kripto parayla ödemek istiyordu.

Kripto paralarla nasıl tanıştı?

Leonard, 2019 yılında kripto paralara ciddi yatırım yapmaya başladığı zaman asıl amacı parasal olarak bağımsız olabilmekti. Yatırımcı, kripto paraların potansiyelini ve başlarda kendisi için ne kadar iyi olduklarını fark ettiğinde tüm hisselerini, emeklilik planını, kısacası her şeyini satıp tümünü kripto paralara yatırdı.

Yatırımcı, kripto para piyasasını 90’lı yıllarda yaşanan dotcom balonu ile kıyaslıyor. “Google’lara, HP’lere, Oracle’lara bakıyorum.” diyen yatırımcı, arkası sağlam ve güçlü yatırımlara odaklandığını ima ediyor.

Leonard, kripto para seçerken ilk 10’da bulunanlara odaklandı. Parasının bir kısmını Bitcoin ve Ethereum’a, kalan büyük kısmını ise Chainlink’e yatırdı.

Zorluklarla karşılaştı

Leonard, 650.000 dolarlık bir konutu karşılamak için kripto para yatırımlarını peşinat olarak kullandı. Fakat konut almak için gerekli işlemleri yaparken kripto para kullanmanın zor olduğunu gördü.

Yatırımcı, kripto paralarını kolayca dönüştüremeyeceğinin ya da borsadaki hesabını gösteremeyeceğinin farkındaydı. Sahip olduğu parayı kanıtlama konusunda problem yaşayan Leonard, sadece “işte cüzdanım” diyebilmeyi istediğini söylüyor.

Tüm zorluklara rağmen, Leonard yeni evini almayı başardı ve eski evinin kredisini karşılamaya yetecek kadar kripto parası bile var. “Satmak için acelem yok” diyen Leonard, finansal açıdan doğru bir adım attığından emin olmak istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!