Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

66 Milyar Dolar Yöneten Şirket Ripple Yatırımını Küçük Bir Zararla Yatırımını Sattı!

66 milyar dolarlık varlık yöneten yatırım şirketi Jupiter’in milyonlarca dolarlık kripto para fonu, İrlanda engeline takıldı.

Jüpiter’in İrlanda’da bulunan 600 milyon dolarlık altın ve gümüş merkezli fonu, 2023 yılının ilk yarısında 21Shares’in Ripple XRP ETP’sine 2,58 milyon dolar yatırım yapmıştı. Şirketin kripto para yatırımlarına ilişkin ilk hamlesi ise 2017 yılında gelmişti.

Financial Times tarafından sunulan habere göre İrlanda özelinde uygulanmaya başlanan yeni kripto para yasaları, bu fonun yaptığı yatırımların geri çekilmesine neden oldu. Şirket XRP özelindeki yatırımını 834 dolarlık zararla sonlandırdı.

Fonun başlangıç tarihi 2017’de, İrlanda’da kripto paralara yönelik ciddi bir yasal belirsizlik vardı ve o dönemde düzenleyici kurumlar yapılan yatırımlara ses çıkarmamıştı.

Bu olay, Avrupa Birliği içinde kripto para birimleri konusundaki düzenleme farklılıklarını bir kez daha gündeme getirdi. Jupiter’in düzenleyici kuralları çiğnememek adına attığı bu geri adım topluluk arasında tartışmalara neden oldu.

Almanya gibi bazı Avrupa ülkeleri kripto ETP’lerine izin verirken İrlanda gibi ülkeler ise yasaklıyor. Bu durum fon yöneticileri için zorluk yaratıyor ve Avrupa Birliği içinde kripto varlıklarının fonlarda tutulup tutulamayacağı konusunda tartışmalar devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!