Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

722 Milyon Dolarlık Kripto Para Dolandırıcılığına Son!

ABD’deki yetkililer, New Jersey’de ikamet eden üç kişinin tutuklandığını duyurdular.

Yerel kaynaklara göre bu üç kişi, büyük bir kripto para dolandırıcılığıyla insanlardan toplamda 722 milyon dolar para çaldılar.

Dev Şebeke

ABD’deki yetkililer kısa süre önce sektörün gelmiş geçmiş en büyük dolandırıcılık şebekelerinden birini çökertmeyi başardılar.

Yetkililer Matthew Goettsche, Jobadiah Weeks ve Joseph Abel adlı üç vatandaşı tutukladılar. Yetkililerin açıklamalarına göre bu üç kişi, BitClub Network adlı bir şebeke aracılığıyla çoğu kişiyi dolandırdılar.

Bu dolandırıcılar, BitClub Network adını verdikleri bir maden havuzunun reklamını yaparak insanları bu havuza para yatırmak için ikna ediyorlardı. Dolandırıcılar, insanlara maden havuzunun elde edeceği gelirden pay dağıtmayı vaat ediyorlardı. Ancak bu üç şahıs, insanlardan topladıkları 722 milyon doları maden havuzuna aktarmaktansa daha başka amaçlarla kullandı.

İnsanları dolandıran bu üç şahıs New Jersey’deki kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandılar. Görünüşe göre Matthew Goettsche ve Jobadiah Weeks elektronik dolandırıcılık, yasa dışı menkul kıymet üretimi ve basımı nedeniyle 20 yıllık hapis cezasıyla karşı karşıyalar. Joseph Abel ise yalnızca yasa dışı menkul kıymet satımıyla suçlandı ve şu an için 5 yıllık bir hapis cezasıyla karşı karşıya.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment