Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

722 Milyon Dolarlık Vurgun Yapan Kripto Para Dolandırıcısı Tutuklandı

BitClub olarak bilinen ve kripto para yatırımcılarını yaklaşık olarak 722 milyon dolar değerinde dolandırdığı tahmin edilen Ponzi yapısının arkasındaki asıl isim Russ Medlin, Endonezya’da çok daha farklı suçlamalar nedeniyle tutuklandı. Jakarta içerisindeki yerel polis kuvvetleri Medlin’i cinsel suçla ilgili gelen bir şikayet sonrasında tutukladı.

BitClub’ın Kurucusu Tutuklandı

Polis yaptığı operasyon esnasında Medlin’in apartmanında yasal yaş sınırından küçük üç kızı da kendisi ile birlikte buldu. Yapılan kısa bir sorgudan sonra kızların bir fuhuş çetesinin üyeleri olduğu ve zorla çalıştırıldıkları ortaya çıktı.

Daha önce farklı suçlardan iki kere sabıkası bulunan Medlin, aslında sabıkalarının yine cinsel suçlarla ilişkili olmasından dolayı direkt olarak tutuklandı. Medlin’in 2006 ve 2008 yıllarında çocuk tacizinden ceza aldığı biliniyor. Medlin’in gündeme oturmasının sebebi ise kendisinin uluslararası boyutta aranan bir dolandırıcı olması.

ABD’de pedofili suçundan, küresel çapta ise 722 milyon dolarlık kripto para vurgunundan dolayı aranan Medlin, FBI tarafından da aranan birisiydi. FBI, BitClub isimli Ponzi yapısını Aralık 2019 tarihinde çökertti ancak Medlin’i yakalayamadı.

BitClub klasik bir ponzi yapısının özelliklerine sahip ve yatırımcılara yaptıkları yatırım karşılığında aylık belli bir oranda gelir vaat etmekte. Bu sefer kullanılan taktik ise Bitcoin madenciliği donanımlarına yapılan yatırım ve hisse satın alımı karşısında sözde madencilikten elde edilen devamlı gelirin paylaşılması olarak görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment