Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

8 Milyon Dolar Çalan Dolandırıcılar Yaklaşık 500 Bin Dolarlık Kripto Para Aldı

Altı kişi, engellilik sigortasından milyonlarca dolar çalan bir suç örgütünün parçası olmakla suçlanıyor. 2017’den beri faaliyet gösteren örgütün 10 milyon Avustralya dolarından (yaklaşık 8 milyon dolar) fazla para çaldığı ve bir kısmıyla kripto para aldığı söyleniyor.

Avustralya’nın Sidney şehrinde yaşanan olayda, dolandırıcıların Ulusal Engellilik Sigortası Programını (NDIS) dolandırdığı söyleniyor. Perth Now haberine göre, Avustralya Federal Polisi (APF) aralık ayında NDIS’i dolandırmış olabilecek çeşitli şüphelileri araştırmak için operasyon başlattı. Polis, suç örgütünün üç şirketi kullanarak NDIS’i dolandırdığını ortaya çıkardı.

Dolandırıcılık nasıl gerçekleşti?

APF, suç örgütünün engelli olmayan kişiler için NDIS’ten fon aldığını söylüyor. Örgütün; NDIS’e kayıtlı ve fon alan kişilerden haberleri olmadan finansman sağladığı, bu kişilere, ailelerine veya NDIS adaylarına para çalmak için komplo kurduğu belirtiliyor.

Suç örgütü NDIS’ten ödeme aldığında, şirket operatörlerine komisyon gittiği söyleniyor.

Baskında milyon dolarlar ele geçirildi 

AFP, Sidney’in batısında bulunan 11 haneye baskın düzenledi. Baskında; yaklaşık 462.880 dolar değerinde 8 külçe altın, yaklaşık 462.880 dolar nakit para ve 490.020 dolar değerinde kripto para ele geçirildi.

Bunların yanı sıra; toplamda 192.870 dolar eden BMW M3, Audi Q7 ve Porsche Cayenne ele geçirildi. Ayrıca önemli miktarda mücevher ve kaçak uyuşturucu olduğu tahmin edilen beyaz bir toz da bulundu.

Polis, örgüt üyelerinin banka hesaplarındaki paralar haricinde toplamda 1.5 milyon dolardan fazla şüpheli varlığın ele geçirildiğini söyledi.

Yeni tutuklamalar bekleniyor

Açıklamalara göre dört erkek ve bir kadın tutuklandı ancak mahkeme öncesi kefaletle serbest bırakıldı. 37 yaşındaki bir Fransız adamın ise örgütün bir üyesi olduğu iddia edildi ve suç örgütünden bağımsız çeşitli dolandırıcılıklarla 24.531 dolar çalmakla suçlandı. Kefaletle bırakılan Fransızın daha sonraki bir tarihte mahkemeye çıkması bekleniyor.

APF komutanı Kirsty Schofield, soruşturmaların devam ettiğini ve yeni tutuklamaların beklendiğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!