Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SushiSwap, Chainlink’ten Gelen Fiyat Akışını Kullanmaya Başladı

Merkeziyetsiz borsalardan (DEX) SushiSwap, Chainlink altyapısının kullanıldığı fiyat akışıyla entegrasyon sağladı. Chainlink’ten gelen veriler, SushiSwap’in yakın zamanda geliştirdiği Kashi adlı platformda kullanılacak.

SushiSwap’in perşembe günkü duyurusuna göre Kashi’de yer alan piyasalarda, Chainlink’in altyapısı kullanılacak. Bir lending platformu olan Kashi, kullanıcılara borç alıp kaldıraçlı pozisyon açma imkanı tanıyor.

“Kolayca entegre edilebilmesi” tercih sebebiydi

Chainlink’ten gelen akışı, Kashi’de yer alan dijital varlıkların “doğru ve güncel bir şekilde” değerlendirilmesini sağlayacak. Bu varlıklara biçilen değer, kimin ne kadar borç aldığını ve tasfiyelerin boyutunu hesaplamak için kullanılacak.

Hem Ethereum hem Binance Smart Chain ile uyumlu olan altyapı, Kashi’ye entegre edilen ilk oracle oldu. SushiSwap’in açıklamasına göre Chainlink, “geçmişteki performansı sebebiyle ve … kolayca entegre edilebildiği için” tercih edildi. İlerleyen aylarda daha farklı sağlayıcılardan hizmet alınması planlanıyor.

CoinGecko’ya göre en büyük 12. kripto para olan LINK, 15 Nisan’da 44,15 dolara çıkarak kendi rekorunu kırdı. SushiSwap, en büyük Ethereum tabanlı DEX’ler arasında 6. sırada yer alırken; SUSHI’nin 2 milyar dolardan fazla piyasa değeri bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!