Koin Bülteni'ni Google'da kaynak olarak ekle Koin Bülteni'ni Google'da kaynak olarak ekle

8 Milyon Dolarlık Kripto İçin Aileyi Rehin Aldılar: Bir Yemek Fişi İzlerini Ele Verdi

ABD’de 8 milyon dolarlık kripto varlığı hedef alarak bir aileyi dokuz saat silah zoruyla alıkoyan iki kardeş, izlerini ele veren delillerle yakalanmalarının ardından 15 ve 15,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

The Block’un Minnesota Bölgesi ABD Savcılığının açıklamasına dayandırdığı haberine göre, Teksaslı Raymond Christian Garcia’ya 15 yıl, kardeşi Isiah Angelo Garcia’ya ise 15 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 30 Ekim’de açıklanan karar, Eylül 2025’te Minnesota’da gerçekleşen silahlı soygunla ilgiliydi. İki kardeş, haziran ayında soygun yoluyla ticarete müdahale suçunu kabul etmişti.

Kripto hesaplarına silah zoruyla erişmek istediler

Saldırı sırasında Isiah Garcia, ailenin babasını kripto hesaplarına giriş yapmaya ve varlıklarını kardeşinin verdiği cüzdan adresine aktarmaya zorladı. Aile, yaklaşık dokuz saat boyunca silah tehdidi altında tutuldu.

Kardeşler daha sonra babanın, üç saat uzaklıktaki bir kulübede bulunan sabit disk benzeri bir kripto cüzdanında da varlık sakladığını öğrendi. Olay, mağdurun oğlunun 911’i aramasıyla yeni bir aşamaya geçti; kardeşler kaçtı ancak geride bıraktıkları izler polisin onları bulmasını sağladı.

Yemek fişi, motel kaydı ve kiralık araç

Soruşturmada bir Wendy’s yemek fişi, Raymond Garcia’nın Minnesota’nın Roseville kentinde bir motel odası tuttuğunu gösteren güvenlik kamerası görüntüleri ve kiralık araç bilgileri birlikte değerlendirildi. Bu deliller polisi kardeşlerin Teksas’ın Waller kentindeki evine götürdü.

FBI Minneapolis Saha Ofisi Sorumlu Özel Ajanı Christopher D. Dotson, saldırıyı belirli bir hedefe yönelen ve son derece şiddet içeren bir eylem olarak nitelendirdi. Dotson, kardeşlerin bir eve girerek aileyi saatlerce silahla tehdit ettiğini ve bir kişiyi kaçırdığını belirtti.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1993 yılında İzmir’de doğan Selim Kuşçu, Konak’ta Namık Kemal İlkokulunda okudu. Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesinde eğitimine devam eden Selim, lise yıllarında edebiyata duyduğu ilgi ile birlikte kendi kitabını yazdı. Freelance olarak çeviri işleri yaparak kendini geliştirdi. Çeviri ve içerik…