Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

44 Milyon Dolarlık Bitcoin 8 Yıl Sonra İlk Kez Kullanıldı

8 yılı aşkın süredir ‘uyuduğu’ varsayılan bir Bitcoin kullanıcısı, bugün yeniden harekete geçti. Yıllardır kullanılmayan 842 adet Bitcoin’in günümüzdeki değeri, 44.6 milyon dolar ediyor. Bunun Türk lirası karşılığı, 350 milyon TL’den fazla.

Whale Alert tarafından paylaşılan bilgilere göre 18gqTr4C9VsWcN7h72RuRH6fzyXXVsRjTC kodlu bir Bitcoin adresi, 23 Ekim 2012 tarihinden sonra ilk kez aktif olarak kullanıldı. Günümüz şartlarıyla neredeyse “balina” olarak adlandırılabilecek adreste, 842 tane Bitcoin bulunuyordu.

44 milyon dolara bedel

İlk kez 2012 yılında kullanılan adres, aradan geçen yıllar içerisinde birkaç kez alıcı adres tarafında yer almışsa da hiç gönderici tarafında bulunmadı. Glassnode standartlarına göre “köpekbalığı” sınıfına giren adres, bugün Türkiye saatiyle 05:34’te uyandı.

bitcoin-harekete-gecti-

5,84 dolarlık işlem ücretiyle yapılan transfer, iki farklı adrese dağıtıldı. Bunlardan biri ilk işlemine bugün, öbürüyse 22 Mart günü tanıklık etti.

Sosyal medyadaki bazı kullanıcılar, adres sahibinin cüzdan şifresini “yıllar sonra hatırlamış olabileceği” yönünde spekülasyonlarda bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!