Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Instagram Takipçilerini 2.5 Milyon Dolarlık Bitcoin ile Dolandırdı

Instagram fenomeni Jay Mazini’nin takipçilerini dolandırarak 2.5 milyon dolar değerinde Bitcoin çaldığı iddia ediliyor. Yaklaşık 1 milyon takipçisi olduğu ifade edilen Mazini, suçlu bulunması halinde 20 yıl hapis cezası alabilir.

Gerçek adı Jebera Igbara olan 25 yaşındaki Jay Mazini, ABD Adalet Bakanlığından gelen açıklamaya göre Bitcoin çaldığı gerekçesiyle ABD’nin New Jersey eyaletinde tutuluyor. ABD Başsavcısı Lesko, Igbara’nın sosyal medyadaki popülaritesini kullanarak takipçilerinin kendisine Bitcoin göndermesini sağladığını söylüyor.

Savcı, sosyal medya dolandırıcılıklarının önüne geçmek için polisle iş birliği yapılacağını belirtti.

Igbara nasıl Bitcoin çaldı?

İddialara göre Igbara, Bitcoin’i daha yüksek fiyattan nakde çevirmek isteyen kişileri hedefledi. Bu kişilerin parasını aldı ancak geri vermedi. Yapılan şikayetlere göre Igbara, Instagram hesabında Mart 2021’e kadar bazı kişilere büyük meblağlarda nakit para verdiğini gösteren videolar yayınladı.

Ocak 2021’de, diğer Instagram kullanıcılarının Bitcoin almalarını istedi ve bunun karşılığında Bitcoin’in değerinin %3 veya %5 üzerinde nakit para vereceğine dair insanlara çeşitli teklifler vermeye başladı. Kripto para borsalarında işlem yaparken en üst seviyeden Bitcoin alamadığını söyleyerek insanları verdiği teklifler karşısında ikna etmeye çalıştı.

İşlem yapmayı kabul edenler takipçiler, Igbara’dan üzerinde oynanmış ve sahte belgeler aldı. Bunun karşılığında mağdurlar Igbara’ya Bitcoin gönderdiler ancak karşılığını hiçbir zaman alamadılar. Igbara’ya ait bir banka hesap bilgisine göre, mağdurlara vadedilen miktarda para bulunmadığı görüldü.

Soruşturma sürüyor

Jebera Igbara’nın Bitcoin çaldığına dair iddiaların soruşturma aşamasında olduğu ve bu şekilde dolandırılmış olabileceklerin yetkililere başvurması gerektiği belirtildi. Eğer sanık suçlu bulunursa 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!