Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatındaki Düşüş Türkiye’de Gündeme Oturdu

Bitcoin fiyatı, bu sabah 51.820 dolara kadar düştü ve Türkiye’de Twitter gündemine girdi. 24 saatte yaklaşık %2 oranında değer kaybeden BTC, buna benzer bir düşüşü 8 Mart günü yaşadı.

Bitcoin, 30 gün içinde %6,93 oranında değer kazandı. Ne var ki, haftalık grafikte görülen %9,74’lük düşüş, Türkiye’de sosyal medyanın gündemine oturdu. Bu, yerel düzeyde kripto paralara gösterilen ilginin büyümesinden kaynaklanıyor olabilir.

bitcoin-turkiye-twitter-gundem

Türk borsalarındaki hacim büyüyor

Google Trends verileri, Türkiye’de “Bitcoin” için oluşan arama hacminin 12 aydır büyüdüğünü gösteriyor. Arama hacmindeki rekor 13 Mart günü kırılırken; bu rekor 22 Mart günü neredeyse egale ediliyordu.

turkiye-bitcoin-google-trends

Mart ayında artan ilgi, kendisini talep olarak göstermeye başladı. CoinGecko verilerine göre BtcTurk PRO’da 21 Mart’ta 306 milyon dolarlık hacim elde edilirken bu sayı 22 Mart’ta 791 milyon dolara çıktı. Dolar/TL paritesi, 22 Mart günü TCMB haberiyle birlikte yükselmişti.

Binance’teki USDT/TRY paritesinde benzer bir artış yaşandı. 16-20 Mart tarihleri arasında bu paritenin günlük hacmi en fazla 83 milyon dolardı. 21 Mart’ta 105 milyon; 22 Mart’ta 93 milyon dolarlık hacim görüldü.

binance-usdt-bitcoin-turkiye

Uzun vadede hedge işlevi görebilir

Bloomberg’ün haberine göre eski bir JPMorgan Chase & Co. yöneticisi olan ve günümüzde Motive Capital’ın CEO’luğunu üstlenen Blythe Masters, Bitcoin’in spekülatif bir varlık olduğunu düşünüyor. OSL’in yöneticilerinden Matt Long ise piyasada kurumsal yatırımcı tarafında bir değişiklik olmadığını açıkladı.

Long’un ifadelerine göre büyük yatırımcılar, kripto paraları “enflasyona karşı hedge” olarak görmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!