Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft Başkanı: Dijital Para Üretecekler mi?

Microsoft Başkanı Brad Smith, dijital para çıkarma ya da bunu teşvik etme konusunda pek istekli olmadığını açıkladı. Smith, finansal işlemler için en uygun adayın teknoloji şirketleri değil, devletler olduğunu söyledi.

Bloomberg haberine göre Microsoft Başkanı Brad Smith, Bank of International Settlements’in (BIS) çevrim içi konferansında konuştu. Konferansta Smith, para arzının kamu çıkarını düşünen bir kurum tarafından yönetilmesi gerektiğini söyledi. Bu kurum, Smith’e göre devlet anlamına geliyor.

“Kendi adıma; şirketin dijital para çıkarması, bunu teşvik etmesi veya bu konuda cesaretlendirici bir adım atması konusunda pek istekli değilim.”

“Biz banka değiliz”

Brad Smith, konuşmasında şirketi kast ederek “Biz banka değiliz.” yorumunu yaptı. Smith, bankaya dönüşmek istemediklerini ve müşterileri olan bankalarla bir rekabetin içine girmek istemediklerini belirtti.

Eski sistemi savundu

Microsoft Başkanı, uzun zamandır devletlerin kontrolünde olan finansal sistemin daha doğru bir sistem olduğuna dikkat çekti. Smith, “Yüz yıllardır paranın kontrolü devletlerin elinde ve bana kalırsa bu şekilde dünyaya çok daha iyi hizmet etmiş oluyoruz.” dedi.

Bill Gates’in dijital para düşüncesi

Microsoft kurucusu, Gates Foundation’da dijital para çalışmaları yapıldığını ifade etmişti. Bu paralarla yapılan işlemlerin daha düşük maliyetli olabileceğini belirterek daha çok kişinin işlem yapabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!