Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bill Gates Neden Bitcoin Almadığını Açıkladı

Microsoft kurucusu Bill Gates, Clubhouse’ta düzenlenen etkinlikte Bitcoin hakkında konuştu. Bitcoin ile sadece bir tane işlem yapmak için bile çok fazla elektrik harcandığını söyleyen Gates, neden Bitcoin almadığından bahsetti.

Bill Gates, 25 Şubat günü CNBC’deki Squawk Box programından Andrew Ross Sorkin’e konuştu. Gates, bu hafta Bitcoin yatırımcılarına seslenip “Elon Musk kadar zengin değilseniz, dikkatli olun.” demişti.

“Bir şeyler üreten şirketlere yatırım yapıyorum”

Bitcoin ve çevre ilişkisi üstünde duran Gates, “Bitcoin, tek bir işlem yapmak için insanoğlunun gördüğü diğer tüm metotlardan daha fazla elektrik harcıyor.” açıklamasında bulundu. Gates, Bitcoin madencilerinin yenilenebilir enerjiye geçmesi durumunda elektrik sorununun çözülebileceğini söyledi.

Gates, Bitcoin’e karşı nötr bir tavır sergilediği söylemişti. Microsoft kurucusu, şu ana dek Bitcoin’e yatırım yapmamış olması hakkında konuşup, “Bitcoin’e yatırım yapmayı tercih etmedim. Ben sıtma aşısı alıyorum. Kızamık aşısı alıyorum. Bir şeyler üreten şirketlere yatırım yapıyorum.” dedi.

Bitcoin’den farklı bir yol izliyor

Bill Gates, Gates Foundation’ın dijital para çalışmalarının Bitcoin’den çok daha farklı olduğunu aktardı. Bu dijital para ağındaki işlemler, Bitcoin’in aksine geri alınabiliyor ve fidye istemek gibi amaçlarla kullanılamıyor.

Gates, dijital parayla işlem yapmanın daha az maliyetli olabileceğini ve bu sayede daha fazla insanın bu şekilde işlem yapabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!