Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bill Gates Bitcoin Yatırımcılarını Uyardı

Dünyanın en zengin isimlerinden Bill Gates, Bitcoin piyasası ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Elon Musk’ın Bitcoin yatırımını değerlendiren Gates, BTC sahiplerini piyasadaki hareketliliğe karşı uyardı.

Elon Musk’ın CEO’luğunu yaptığı Tesla, 2021’de 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıkladı. Microsoft kurucusu Bill Gates, Bloomberg’e verdiği demeçte Tesla’nın Bitcoin hamlesini ve şirketin çevre politikasını değerlendirdi.

“Beni endişelendirmiyor”

Tesla, yaptığı Bitcoin yatırımı sayesinde bir yıl boyunca araba üretimi yaparak kazandığından daha fazla para kazanabilir. MarketWatch haberine göre şirket şimdiden 1 milyar dolar kazanç sağlamış durumda. Bill Gates, Elon Musk ve Bitcoin ikilisi hakkında şunları söyledi:

“Elon’un tonlarca parası var ve çok sofistike biri. O yüzden Elon’un aldığı Bitcoin değerlenmiş mi, değersizleşmiş mi diye endişelenmiyorum. Ama Elon kadar parası olmayan insanlar, bu gibi çılgınlıklara dahil olabilliyor.”

“Bullish değilim”

Elon Musk, dünyanın en zengin ismi olma konusunda Jeff Bezos ile yarış halinde. Gates, Bitcoin’e yatırım yapan herkesin bu kadar zengin olmadığını vurgulayıp şu açıklamaları yaptı:

“Ben Bitcoin konusunda bullish değilim. Eğer Elon kadar paranız yoksa, bence dikkatli olun. … Bitcoin çok fazla elektrik harcıyor. Anonim işlem yapılabiliyor, işlemler geri alınamıyor. Gates Foundation da dijital para çalışmaları yapıyor ama bu işlemleri kimin yaptığını görebiliyorsunuz. Dijital para iyi bir şey.”

Bill Gates, geçen haftaki açıklamalarında benzer ifadeler kullanıp yasa dışı kripto para işlemlerine ilişkin endişesini gündeme getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!