Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bill Gates Bitcoin Hakkında Konuştu

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, katıldığı programda kişisel olarak Bitcoin’e yatırım yapmadığını açıkladı. Onun geleceğine dair konuşan Gates, “Bitcoin konusunda tarafsızım.” ifadesini kullandı.

Dünyanın en zengin isimlerinden Bill Gates, 18 Şubat günü CNBC’nin Squawk Box programına katıldı. Gates, Bitcoin’im yok. Bitcoin’de short da değilim. Tarafsızım.” açıklamasında bulundu.

Yasa dışı işlem göndermesi

Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, Bitcoin’in Arjantin gibi ülkelerden daha fazla elektrik tükettiğini ortaya koydu. Bill Gates’e, katıldığı programda “devasa boyutlarda elektrik tüketen” bitcoin hakkındaki görüşleri soruldu.

Microsoft’un kurucusu, Gates Foundation’ın halihazırda Bitcoin’e benzer bir projesinin olduğunu ve onların da parasal işlemleri “dijital ortama taşıyıp; maliyetleri düşürmeye” çalıştıklarını açıkladı. Bill Gates, vakfın yürüttüğü projeyle Bitcoin arasında bir çizgi çizip, şu ifadeleri kullandı:

“Gates Foundation da gelişmekte olan ülkelerde parasal işlemleri dijitale aktarıyor. Ama bizim projemizde, yapılan işlemler geri alınabiliyor, bu işlemlerde kimin, ne yaptığı görülebiliyor. Dolayısıyla bu işlemler vergi kaçırmak veya yasa dışı eylemler için yapılmıyor.”

Bitcoin fiyatına dair öngörüsü yok

Bill Gates, 2018 yılında Bitcoin ile ilgili konuşurken “Elimde olsa açığa satış yapardım.” cümlesini kullandı. Gates, aradan geçen üç sene içerisinde Bitcoin’e karşı daha nötr bir tavır izliyor.

Kişisel portföyünde Bitcoin bulundurmayan Gates, “Bitcoin fiyatı yükselebilir de; düşebilir de. Bu, öngörebileceğim bir durum değil.” dedi.

17 Şubat günü 52.500 doların üstüne çıkıp rekor kıran Bitcoin, yazım sırasında 51.800 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!