Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nvidia Ethereum Madencilerine Karşı Karar Aldı

Nvidia, bu yıl piyasaya sürdüğü RTX 3060 model ekran kartlarının Ethereum madencileri tarafından tüketilmemesi için yeni bir karar aldı.

Ethereum madencileri, mobil madencilik yapabilmek için RTX 3060 model ekran kartına yoğun talep gösterdi. Bu kartın bilgisayar oyuncularından da büyük talep görmesi, madenciler ve oyuncular arasında bir yarış başlattı. Nvidia, bu yarışta madencilerin aleyhinde bir karar aldı.

Madencilik için kullanılamayacak

Ortalama bir ekran kartından çok daha yüksek performans sunan RTX 3060, Ethereum madencilerine mobil bir şekilde madencilik yapma imkanı tanıyor. Madencilerin RTX 3060 almak için sıraya girmesi, bilgisayar oyuncularına stok kalmayabileceği endişesini doğurdu.

Nvidia, 18 Şubat günü yayınladığı duyuruyla bu modellerin hash gücünü yarı yarıya keseceğini açıkladı. Ethereum madencileri, güncellenmiş versiyonu kullandıklarında verim alamayacaklar. Nvidia yöneticilerinden Matt Wuebbling bu kararı, “Bu ekran kartlarını oyuncular için üretiyoruz. … Bunları alanın da oyuncular olmasını istiyoruz” diyerek gerekçelendirdi.

Madencilere özel ürün geliyor

Oyun sektöründe stok sorunu yaşamak istemeyen Nvidia, madenciler için Nvidia CMP adlı yeni bir ürün geliştirdiğini duyurdu. Bu yeni cihazlar, oyun oynamak yerine doğrudan madencilik yapmak için kullanılacak ve buna uygun şekilde tasarlanacak.

Bu doğrultuda, CMP cihazlarında display output bulunmayacağı ve hava akışının bu şekilde iyileştirileceği açıklandı. 25 Şubat günü piyasaya sürülmesi beklenen cihazın resmi fiyatının, “3.200 liradan başlayacağı” duyuruldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!