Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Bu Sefer Bitcoin Hakkında Konuştu

Tesla CEO’su Elon Musk, şirketinin 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı hakkında konuştu. Bu yatırımın “kişisel görüşlerini yansıtmadığını” dile getiren Musk, Bitcoin ile dolar gibi itibari paralar arasında bir kıyaslama yaptı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Bloomberg Asia’nın bir yayınına katıldı ve Tesla’nın Bitcoin yatırımı hakkında konuştu. Musk’ın Dogecoin’i bu kadar seviyor olmasını şaşırtıcı bulduğunu ifade eden Zhao, Tesla’nın buna rağmen Dogecoin değil Bitcoin aldığını hatırlattı.

“Nakit tutmaktan biraz daha aptalca”

Elon Musk Zhao’nun bu açıklamasına yanıt verip, “Tesla’nın yaptığı yatırım, benim kişisel görüşlerimi doğrudan yansıtmıyor.” dedi. Kurumsal bir şirketin Dogecoin almasının radikal bir adım olacağını düşünen Musk, Bitcoin ile ilgili şu sözleri kullandı:

“Bitcoin, kısaca nakit paradan daha az aptalca bir likidite tercihi ki S&P500’da listelenen bir şirketin Bitcoin alması bile çılgınca.”

“Anahtar kelime, ‘neredeyse'”

Elon Musk, ilk kripto para olan Bitcoin’i “nakit paranın daha az aptalca versiyonu” olarak tanımladıktan sonra kendisinin aslında bir “yatırımcı” olmadığını açıkladı. ‘Mühendis’ kimliğinin önde geldiğini ifade eden Musk, şu açıklamayı yaptı:

“Bir ‘yatırımcı’ olmadığımı açıklığa kavuşturmak istiyorum. Ben bir mühendisim. Tesla hissesinden başka hissem bile yok. Ama itibari paranın negatif faiz verdiği bu dönemde; ona bir alternatif aramamak aptallık olur. Bitcoin neredeyse itibari para kadar saçma bir şey. Anahtar kelime, ‘neredeyse’.”

Musk kendisine Bitcoin’i neden ‘saçma’ bulduğunu soran birini, onun kullandığı teknolojinin ne kadar “eski” olduğunu söyleyerek yanıtladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!