Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Bitcoin İyi Bir Yatırım mı?

JPMorgan analistleri, perşembe günü Bitcoin ile ilgili yeni bir rapor yayınladılar. Bitcoin fiyatındaki yükselişin yorumlandığı raporda, onun ne kadar makul bir yatırım tercihi olduğu incelendi. 

JPMorgan, çarşamba günü hazırladığı kısa bir raporda Bitcoin fiyatındaki yükselişin “sürdürülebilir” olmayabileceğinden bahsetmişti. Bunun önüne geçilebilmesi için “volatilitenin azalması gerektiğini” ifade eden analistler, perşembe günü daha kapsamlı bir rapor yayınladı.

Fiyat olması gerekenden yüksek mi?

Madenciler, blockchain ağında yeni bitcoin üretebilmek için değişken miktarlarda para harcıyor. Bu üretim maliyeti, ona değer biçmek için kullanılan etmenler arasında yer alıyor.

JPMorgan analistlerine göre Bitcoin fiyatı mevcut haliyle “üretim maliyetinin çok daha yukarısına çıkmış” durumda. Reuters’a göre bu, fiyatın “olması gerekenden daha yüksek” olduğuna işaret.

Portföy çeşitlendirmek için kullanılır mı?

Bitcoin, kurumsal yatırımcının gösterdiği ilgiyle ana akımın parçası haline gelmeye başladı. JPMorgan analistlerine göre Bitcoin, ana akımda daha çok yer edinmeye başladıkça makroekonomik gelişmelerden de daha çok etkilenmeye başlıyor. Kimilerinin yatırım sepetini çeşitlendirmek için kullandığı bitcoin, bu özelliğini yitirebilir.

JPMorgan ekibi ona, hisse piyasasının düşüşe geçtiği dönemlerde ne kadar sağlıklı bir performans sergilediğine bakarak da not verdi. Raporda, “Kripto para; borsalarda düşüş yaşanırken alınabilecek en kötü hedgelerden biridir.” yorumunda bulunuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!