Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Bitcoin’deki Yükseliş Sürdürülebilir Olmayabilir

JPMorgan Chase’in uzman kadrosu, Bitcoin fiyatını ve bu hafta içerisinde yaşanan yükselişi değerlendirdi. Analistler, piyasadaki volatilitenin bu yükseliş karşısında tehdit oluşturabileceğini açıkladılar.

JPMorgan’ın Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğündeki uzman kadrosu, Bitcoin fiyatında kırılan rekorun “sürdürülebilir olmayabileceğinden” şüpheleniyor.

Arka arkaya rekor tazeledi

Bitcoin fiyatı, 16 Şubat günü MicroStrategy’nin 600 milyon dolarlık tahvil satışı yapacağını açıklamasının ardından 50.000 doları aştı. Bitcoin, bugün sabah itibarıyla 51.000 doları geçerek iki gün arka arkaya rekor tazelemiş oldu.

JPMorgan analistlerine göre Bitcoin fiyatındaki bu yükselişin sürdürülebilir olması için öncelikle volatilitenin azalması gerekiyor. Salı günü hazırlanan analiz raporunda, aksi yönde yaşanacak bir gelişmenin fiyatta düşüşe yol açabileceği ifade edildi.

Spekülasyona dayalı yükseliş

Raporda yer alan bir diğer şey, birkaç haftadır görülen yükselişin spekülasyon temelli olabileceği oldu. Bitcoin’in piyasa değeri beş ay içerisinde 700 milyar dolar büyüyüp trilyon dolar noktasına yaklaştı. JPMorgan ekibi, aynı zaman dilimi içerisinde kurumsal yatırımcılardan yalnızca 11 milyar dolar yatırım geldiğini açıkladı.

Özellikle yılbaşından beri görülen yükselişin, bireysel yatırımcı ve spekülasyon tarafından körüklenebiliyor olabileceği aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!