Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Zenginlerinin Sayısı Hızla Artıyor

Bitcoin fiyatı, 50.000 doları aştıktan sonra 51.000 dolar barajını yıkmayı başardı. Bitcoin fiyatı bir yıl içerisinde beş kat yükselmişken; bitcoin sayesinde zengin olanların sayısı hızla artış gösterdi.

Bitcoin fiyatı 51.100 doları aşıp rekor seviyelere çıktı. Piyasa değeri bakımından 950 milyar doları aşan Bitcoin, yüzde 5 oranında bir büyüme sergilemesi halinde trilyon dolarlık bir pazar haline gelecek.

Milyonerlerin sayısı rekor düzeyde

Güncel kur 51.000 dolar üstünden hesaplanacak olursa, bir yatırımcının dolar milyoneri olabilmesi için en az 19 tane bitcoin’e ihtiyacı bulunuyor. Türk lirası milyoneri olmak içinse yaklaşık 2,8 bitcoin yeterli. Dolar milyoneri olabilmek için bundan sadece iki ay öncesine kadar en az 50 bitcoin gerekiyordu.

Bitcoin fiyatının yaşadığı yükseliş, ortaya yepyeni dolar milyonerleri çıkardı. Glassnode verilerine göre içerisinde en az 1 milyon dolar değerinde bitcoin barındıran cüzdanların sayısı, Aralık 2020’den beri neredeyse üç kat arttı. Güncel verilere göre bu adreslerin sayısı 94.000‘i geçip rekor kırmış durumda.

bitcoin-milyoner-rekor
Kaynak

Açılan adreslerin sayısı artıyor

bitcoin zenginleri çoğalırken, bitcoin alan yeni cüzdanların sayısı da artış halinde. Bakiyesi sıfır olmayan ve herhangi bir miktarda bitcoin barındıran adreslerin sayısı 35.022.744’e çıkarak rekor seviyeye ulaştı. Yine Bitcoin’in rekor kırdığı tarihte, ağdaki toplam işlem hacmi 20.000 BTC’nin altına inip son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

glassnode-bitcoin-btc-kripto-para
Bakiyesi sıfır olmayan adreslerin sayısı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!