Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed Yöneticisi: Bitcoin Dolara Tehdit Değil

ABD Merkez Bankasının 12 yöneticisinden biri olan St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Bitcoin fiyatında görülen artış hakkında konuştu. Bullard, Bitcoin fiyatının 50.000 doların üstüne kadar çıkmasının Fed politikalarını “etkilemeyeceğini söyledi.

Bitcoin, tarihinde ilk kez 50.000 doların üstüne çıkarak rekor kırdı. St. Louis Fed Başkanı Jim Bullard, CNBC’nin programına katıldı ve kripto para piyasasında yaşanan gelişmeleri yorumladı.

“Altına rakip olarak tanımlanabilir”

USD karşısında değer kazanmayı sürdüren Bitcoin, ‘değer saklama aracı’ olma potansiyelini koruyor. St. Louis Fed Başkanı, Bitcoin’in “altına rakip” olarak tanımlanabileceğini açıkladı. Bullard’a göre o, bu haliyle dolara karşı bir tehdit oluşturmuyor.

“Yen ve euro, her ikisi de güçlü para birimleri. Ama ikisi de doların yerini alamayacak. (Bunlar alamıyorken), devlet tarafından üretilmemiş, altına benzer bir varlığın böyle bir rol üstlenmesi zor gözüküyor. Bunun, gelecekte değişeceğini sanmıyorum.”

Bullard, bitcoin ve altın gibi varlıkların Fed politikasını nasıl etkileyeceğini yorumladı. Bitcoin’in 50.000 doların üstüne çıkmasını değerlendiren Bullard, bunun Fed politikasında herhangi bir “etkisinin olmayacağını” belirtti.

“Fed’in görülebilir gelecekteki politikası dolar ekonomisi odaklı olacak. Altın ve bitcoin fiyatlarının düşmesi veya yükselmesi, bunu değiştirmez.”

“Paranızın tertipsiz olmasını istemezsiniz”

Amerika’daki bazı özel kuruluşlar, İç Savaş çıkmadan önce kendi banknotlarını ürettiler. Bullard, devlet yönetiminde olmayan bu paraları “tertipsiz para birimi” sınıfına koyuyor ve kripto paraların bu sınıfa dahil edilebileceğini söylüyor.

Farklı para birimleri, tarih boyunca birbiriyle rekabet içerisinde oldu. Günümüzde “yüzlerce para biriminin” zaten birbiriyle rekabet içerisinde olduğunu söyleyen Bullard, kripto para piyasasında “binlerce coin” olduğunu söyledi. “Bitcoin, Ethereum ve Ripple” örneklerini veren Bullard bunların henüz yeterli stabiliteyi sağlamadığını açıkladı.

Bullard ek olarak, kişisel olarak Bitcoin gibi enstrümanlara “yatırım yapamadığını” ve ancak “endekslere yatırım yapma imkanı olduğunu” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!