Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft Başkanı: Bitcoin Alacaklar mı?

Microsoft Başkanı Brad Smith, kendisine yöneltilen “Microsoft Bitcoin alacak mı?” sorusunu yanıtladı. Smith, Twitter CFO’suna benzer bir tavırla şimdilik böyle bir planlarının olmadığını açıkladı.

Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık bitcoin alması, kurumsal şirketleri harekete geçirdi. JPMorgan gibi dev isimler, “yeterli talep olması halinde bu pazara giriş yapabileceklerini” açıkladılar.

“Henüz yeni bir karar alınmadı”

Brad Smith, 16 Şubat günü CNN’deki First Move programına katıldı. Programın sunucusu Julia Chatterley Tesla’nınkine benzer bir şekilde, Microsoft’un bilançosuna da Bitcoin’in eklenip eklenmeyeceğini sordu. Smith, Microsoft yönetiminin Bitcoin konusunda henüz “yeni bir karar almadığını” açıkladı.

Smith, Microsoft’un Bitcoin’e yönelik izlediği yatırım politikasının değişmesi halinde bu kararın kamuyla paylaşılacağını söyledi.

Çoğu yönetici bitcoin almayı düşünmüyor

Gartner Inc., Tesla bitcoin aldıktan sonra kurumsal şirket yöneticileri arasında bir anket düzenledi. Büyük ölçüde CFO’ların katıldığı ankette, yöneticilere temsil ettikleri şirketin bitcoin alıp almayacağı soruldu.

Ankete katılan 77 farklı yöneticinin yalnızca yüzde 5’i şirketlerinin böyle bir adım atabileceğini açıkladı. Yöneticilerin yüzde 84’ü, şirket olarak Bitcoin’i bilançolarına eklemek gibi bir planlarının olmadığını ifade etti. Buna sebep olarak, yüksek volatilite ve finansal risk gösterildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!