Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’tan Yeni MarsCoin Açıklaması

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, kendisine MarsCoin ile ilgili yöneltilmiş bir soruya, “MarsCoin kesinlikle çıkacak.” diyerek yanıt verdi.

Elon Musk, Dogecoin’deki servet dağılımını daha geniş bir kitleye yayabilmek için büyük DOGE yatırımcılarına seslenmişti. Musk bu yatırımcılara cüzdanlarını boşaltmaları karşılığında, “Para ödeyebileceğini” açıklamıştı. Mansour Shahrokh adlı bir muhasebeci, kendisine “ElonCoin” adlı yeni bir coin çıkarmasını ve balinalara bu coin ile ödeme yapmasını önerdi.

ElonCoin mi, MarsCoin mi?

Elon Musk, kendisine sunulan “ElonCoin” önerisine, “Gerekirse çıkarırım.” diyerek yanıt verdi. Toplam arzın yüzde 50’sini elinde tutan DOGE balinaları, Musk’ın bu çağrısına tepkisiz kaldı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao bunun üstüne, “(Çıkarmak) gerekecek. Belki adı Marscoin olur?” şeklinde bir tweet paylaştı. Elon Musk, Zhao’ya verdiği yanıtta “Marscoin’in kesinlikle çıkacağını” açıkladı. Elon Musk, 25 Aralık günü “Mars’ta kripto para mı kullanılacak?” temalı bir tartışmaya dahil olup, Marscoin fikrine sıcak baktığının sinyalini vermişti.

Binance CEO’su, bunu “Görünüşe göre MarsCoin’imiz olacak.” diyerek yorumladı.

elon-musk-marscoin-kripto-para-binance

En büyük balina Robinhood mu?

Dogecoin’in 128.4 milyar arzı bulunuyor. Bunun yüzde 50’sinden fazlası, 20 farklı adreste toplanmış durumda. İçerisinde 36 milyardan fazla DOGE barındıran tek bir adres, toplam arzın yüzde 28’ini tek başına elinde tutuyor.

Bu adresin kim(ler)e ait olduğu bilinmiyor. Bir sosyal medya kullanıcısı, “en büyük DOGE balinası” olarak bilinen bu adresin Robinhood’a ait olabileceğini düşünüyor. Elon Musk, bu kullanıcıya verdiği yanıtta “Öyle görünüyor.” ifadesini kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!