Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Dogecoin Balinalarına Seslendi

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, yüklü miktarlarda satış yapmaya başlamış Dogecoin balinalarını desteklediğini açıkladı. Servet dağılımının tek bir noktaya yoğunlaştığını ifade eden Musk, daha farklı bir modeli destekliyor.

En büyük on üçüncü kripto para olan Dogecoin’in 128.3 milyar gibi bir arzı bulunuyor. Bu coinlerin, kullanıcılar arasında ne şekilde dağıldığını blockchain üstünden kontrol etmek mümkün. Elon Musk, mevcut dağılım modelinin sorun yaratabileceğini düşünüyor.

“Satarlarsa, desteklerim”

15 Şubat itibarıyla 3.2 milyondan fazla Dogecoin adresi bulunuyor. Fakat toplam DOGE servetinin yüzde 50’si, yalnızca 20 adreste toplanmış durumda. Bu haliyle, Dogecoin ağındaki servet dağılımının tek bir noktaya yoğunlaştığı söylenebilir. Toplam DOGE arzının yüzde 28,7’si, içinde 36.8 milyar DOGE (1.9 milyar dolar) barındıran bir cüzdanda tutuluyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, DOGE servetinin daha geniş bir kitleye yayılması taraftarı. Musk bu nedenle balinalara seslenip, “Eğer cüzdanı en kabarık olan DOGE kullanıcıları, ellerindeki coinleri satmaya başlarlarsa benim desteğimi alırlar. Şu anda en büyük sorun, servetin tek bir noktada yoğunlaşmış olması.” dedi.

Balinalara ültimatom

Bir kripto para kullanıcısı, Musk’ın bu paylaşımını “balinalara ültimatom” olarak yorumladı. Musk’ın bu paylaşımla “Ya servet dağılımı değişir, ya desteğimi kaybedersiniz.” mesajı verdiği düşünülüyor. Görüşünü Twitter’da paylaşan bu isim, şunları söyledi:

“DOGE balinaları Elon’un verdiği ültimatomu iyi düşünsün. Eğer ultimatoma uyarlarsa, Dogecoin İnternet’in para birimi haline gelebilir. Eğer uymaz ya da servetlerini farklı adreslere pay edip ‘hile yaparlarsa’, Doge Elon’un desteğini kaybeder. Kolay bir seçim gibi görünüyor.”

Musk’ın bu kullanıcıya verdiği yanıt, yalnızca “Evet.” oldu. Musk, yaklaşık 10 saat sonra açıklamalarına bi yenisini ekledi. Dünyanın en zengin iki isminden biri olan Musk, “(Balinalar) hesaplarını boşaltsınlar diye para vermeye bile razıyım.” dedi.

“Gerekirse yaparım”

Mansour Shahrokh adlı bir muhasebeci, Musk’a “ElonCoin” adlı bir coin çıkarmayı önerdi. Shahrokh’un önerisi, Dogecoin balinalarına hesaplarını boşaltmaları karşılığında ElonCoin dağıtmak. Musk’ın bu öneriye yanıtı, “Gerekirse yaparım.” oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!