Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Marscoin Fikri İçin “Evet” Dedi

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, sosyal medya üzerinden bir takipçisine yanıt verdi ve Marscoin ile ilgili olumlu bir ışık yaktı. Elon Musk tarafından yakılan bu sinyal akıllara “Mars ekonomisinin temelinde sıradan para yerine kripto para mı yatacak?” sorusunu getirdi.

ABD’deki MIT’de yapay zeka ve makine öğrenimi alanlarında çalışmalar yapan Lex Fridman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla bir öneride bulundu: Mars ekonomisinin temelinde kripto para yatacak. Binlerce kişinin ilgisini çeken bu önerme bir tartışmaya yol açtı.

Kimisi Mars ekonomisinin kripto paraya dayanmayacağını; kimisi Mars’ta oraya özgün bir “ekonominin” oluşmayacağını, kimisi ise orada da Dünya’da kullanılan itibari paralara benzer paraların kullanılabileceğini öne sürdü. Bu sırada akıllara Marscoin fikri geldi.

mars-kripto-para-coin-koin-elon-musk-bitcoin

Elon Musk Marscoin üretir mi?

Fridman tarafından dile getirilen bu öneriye esprili bir şekilde yanıt verenler oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı Elon Musk’ı etiketleyerek “(Mars’ta) muhtemelen Dogecoin kullanılır” yorumunda bulundu. Musk 20 Aralık tarihinde Dogecoin ile ilgili bir tweet attı ve DOGE fiyatı bunun ardından %20’den fazla artış yaşadı.

Başka bir sosyal medya kullanıcısı ise Mars’ta Dogecoin’in değil daha farklı bir kripto para biriminin kullanılabileceğini savundu. 2017’den beri TSLA yatırımcısı olduğunu öne süren bu şahıs; Marscoin adlı yeni bir kripto para görülebileceğini söyledi.

Elon Musk bu öneriye oldukça basit bir yanıt verdi: “Evet.”

elon-musk-kripto-para-marscoin-coin

Tesla dolardan bitcoin’e geçiş yapar mı?

Elon Musk 20 Aralık tarihinde yalnızca Dogecoin ile ilgili değil bitcoin ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Önce Bitcoin’i “en az itibari para kadar saçma” bulduğunu söyleyen Musk, ardından MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ile bir diyaloğa girdi.

Saylor’ın Musk’a önerisi Tesla’nın dolar rezervini satıp bitcoin alması yönünde oldu. Saylor, değeri 100 milyar doları bulabilecek bu işlemin Tesla’ya 10 kat kazanç olarak geri dönebileceğini söyledi. Musk bu öneri karşısında “(Bitcoin ile) bu kadar büyük işlemler yapmak mümkün mü ki?”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!