Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Borsası 1inch Bedava Token Dağıttı: Nasıl Alınır

Merkeziyetsiz borsa (DEX) 1inch kullanıcılarına yeni piyasaya sürülen, kendi kripto parası 1inch (1INCH) tokenı dağıtıyor. Belirli koşullar çerçevesinde daha önce 1inch’de faaliyet göstermiş kullanıcılar 1INCH almaya hak kazanıyor. 1INCH token şimdiden Binance, Huobi, Kucoin gibi önemli kripto para borsaları tarafından listelenmeye başladı.

Her gün adını daha fazla duyurmaya başlayan merkeziyetsiz borsa (DEX) 1inch, sektör lideri Uniswap‘in adımlarını izleyerek kullanıcıları için bir airdrop müjdesi verdi. 1inch DEX kullanıcıları, bir yılbaşı hediyesi olarak kendi kripto parası 1INCH tokenı dağıtıyor.

Platformdan yapılan açıklamaya göre 24 Aralık’tan önce kayıt yaptırmış olan ve bu üç koşuldan birini sağlayan kullanıcılar 1inch airdrop etkinliği ile 1INCH token almaya hak kazanacaklar:

  • 15 Eylül tarihinden önce en az 1 işlem yapmış olmak
  • Toplamda en az 4 işlem gerçekleştirmiş olmak
  • En az 20 dolarlık işlem hacmine sahip olmak

Ayrıca platform, likidite madenciliği duyurusu da yaptı. 28 Aralık’ta başlayacak program 6 havuzda yürütülecek ve bu kapsamda 2 hafta boyunca likidite sağlayıcılara 1INCH token arzının %0,5’i dağıtılacak. Programın gerçekleşeceği 6 likidite havuzu şu şekilde belirlendi:

  • 1INCH/ETH
  • 1INCH/DAI
  • 1INCH/WBTC
  • 1INCH/USDC
  • 1INCH/USDT
  • 1INCH/YFI

DeFi kullanıcılarına bir çözüm: 1inch DEX

1inch borsası kullanıcıları için çeşitli borsalardan likidite sağlayan ve tek bir işlemi birden fazla DEX’e bölebilme özelliğine sahip merkeziyetsiz bir platformdur. Bu özelliğinden dolayı 1inch borsası için borsa toplayıcısı (exchange aggregator) kavramı da kullanılır. 1inch farklı DEX’lerden likidite tedarik ederek kullanıcılarına mümkün olan en kısa sürede herhangi başka bir borsada bulabileceklerinden daha kârlı alım-satım imkanları sunmayı hedefler.

1inch, Porsche’nin eski yazılım mühendislerinden olan Sergej Kunz ve NEAR Protocol’ün eski geliştiricilerinden olan CTO Anton Bukov tarafından kuruldu. Proje bu yılın başlarında yatırımcıları arasında Binance Labs ve Pantera gibi isimler de olan 2 tur ile 14,8 milyon dolar topladı.

1INCH token nedir, hangi borsalarda bulunur?

1inch borsası dün yayınladığı gönderi ile platformun kendi kripto parası olan 1INCH’i yayınladıklarını duyurdu. Yayınlanan bildiriye göre, bri yönetişim(governance) tokenı olan 1INCH DeFi dünyasındaki yönetişim kavramını yeni bir seviyeye taşıyacak.

Protokol, 1INCH token ile DeFi piyasasına “anlık yönetişim” modelini sunmayı hedefliyor. 1INCH token, protokoldeki değişikliklerin hızlı bir şekilde benimsenmesi üzerine tasarlanarak; topluluğun şeffaf, kullanıcı dostu verimli bir şekilde DAO modeli altına kararlar almasına olanak tanır.

1INCH token için piyasa değeri 117 milyon doları aşmaktadır. Ticaret hacmi ise yazım esnasında 175.7 milyon doları bulmaktadır. 1INCH için maksimum arz 1.5 milyar olarak belirlenmiştir. CoinGecko göre şu an dolaşımda olan arz ise 48 milyon 182 bin 910 1INCH’dir.

Yayınlanmasının üzerinden henüz 24 saat dahi geçmemişken 1INCH Binance, Uniswap, MXC.COM, OKEx VE KuCoin gibi borsalarda listelenmektedir.

Airdrop ile kazanılan 1INCH coin nasıl alınır? 

  • 1inch borsasına girin

  • Cüzdanınızı bağlayın

1inch-airdrop

  • Sağ üst köşedeki at logosuna tıklayın

1inch-airdrop

  • Check ve Sending Tx butonlarına tıkladıktan sonra 1INCH tokenınızı alın

1inch-airdrop

*Görseller KuCoin borsasının Medium gönderisinden alınmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!