Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roubini: Bitcoin Fiyatını Manipüle Ediyorlar

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, yaptığı açıklamalar ile Bitcoin fiyatının manipüle edildiğini söyledi. Roubini, Bitcoin ve shitcoin olarak adlandırdığı diğer kripto para birimlerinin portföylerde asla işi olmadığını dile getirdi. 

Nobel ödüllü ekonomist Nouriel Roubini kripto para yatırımını hedef alan açıklamalarda bulundu. Bitcoin kendi rekorunu kırıp 20 bin doların üzerinde işlem görürken New York Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Roubini, lider koini yerden yere vurdu.

Bitcoin’in bir para birimi olmadığını vurgulayan Roubini, BTC’nin bir hesap birimi veya bir ödeme aracı da olmadığını söyledi. Roubini BTC için eleştirilerine devam ederek “İstikrarlı bir değer deposu değil, bir varlık bile değil” yorumlarında bulundu.

Roubini: Bitcoin bir para birimi değil, bir varlık dahi değil

Ekonomist Roubini’ye göre Bitcoin’in içsel bir değeri bulunmuyor. İçsel değeri olmayan bir şeyin varlık olamayacağını belirten ekonomist, varlık olarak saydığı tahvillerin, hisse senetlerinin, gayrimenkullerin ve değerli metallerin gelir, sermaye kazancı veya bir çeşit fayda sağladığının altını çizdi.

“Bitcoin söz konusu olduğunda ise bir gelir yok, faydası yok…”

Ünlü ekonomist, Bitcoin ile ilgili söz konusu olan tek şeyin spekülasyon olduğunu dile getirirken; BTC fiyatındaki yükselişin kendini kendini doğurduğunu ve manipülasyon ile sağlandığını söyledi.

Bitcoin fiyatı bir grup insan tarafından manipüle ediliyor

Nobel ödüllü Roubini, Bitcoin fiyatının Tether (USDT) tarafından yaratıldığını öne sürdü. Ekonomist USDT’nin kelimenin tam anlamı ile Bitcoin fiyatını manipüle etmek için kullanıldığını dile getirirken, bunu konu alan akademik araştırmaların varlığından da bahsetti.

“Bitcoin fiyatı bir grup insan, bir grup balina tarafından tamamen manipüle ediliyor.”

BTC fiyatı için “kontrol ve manipüle ediliyor” yorumunda bulunan Roubini Bitcoin’in bir grup büyük yatırımcının elinde olduğunu ve temel bir değeri bulunmadığını ileri sürdü. Roubini “Hiberbolik balonun patlayacağı noktaya çok yaklaştık” diyerek, yakın zamanda Bitcoin için bir çöküş beklediğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!