Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Yatırımcılarının Ortalama Zararı 6 Bin Dolar

Yatırım danışmanı Timothy Peterson, XRP yatırımcılarının hafta içerisinde yaşanan düşüş nedeniyle milyarlarca dolar kaybettiğini öne sürdü. Cane Island isimli danışmanlık firmasında görev alan Peterson; piyasada hareketliliğin ortalama bir XRP yatırımcısına 6 bin dolara mal olduğunu açıkladı.

Haftanın başında 0.50 dolar üstünden işlem gören XRP; SEC’nin Ripple aleyhinde dava açacağını duyurmasının ardından 0.30 dolar altına kadar indi. XRP fiyatı bunun ardından yeniden yükselişe geçmişse de bu düşüş pek çok kripto para yatırımcısının zarar etmesiyle sonuçlandı.

Ortalama zarar 6 bin dolar

Timothy Peterson XRP fiyatının SEC haberi sonrasında nasıl bir grafik çizdiğini inceledi. Popüler kripto paranın piyasa değerini de değerlendiren Peterson, bu dava haberi yüzünden hem coin yatırımcısının hem Amerikan devletinin zararda olduğunu söyledi.

Peterson dava haberleri sonrasında XRP pazarından 10 milyar dolar çıktığını gözlemledi. Bu sayı SEC’nin yıllık bütçesinin 5 katına denk geliyor. Bu sayıyı yatırımcı başına düşecek şekilde bölen Peterson, XRP yatırımcıları için kişi başına düşen ortalama zararın 6 bin dolar olduğunu söyledi. Bu ortalama balina cüzdanları da dahil edildiği için normal bir bireysel yatırımcının bundan çok daha düşük olması muhtemel.

Yatırımcıların bu kadar zarar etmiş olması, ABD’nin yatırımcılardan alabileceği verginin de azaldığı anlamına geliyor. Peterson bunun 1-2 milyar dolarlık vergi kaybıyla sonuçlanabileceğini öngördü. Peterson’a göre bu SEC’nin bir yıllık bütçesini karşılamaya yeterdi.

XRP çakıldıktan sonra neden yükselişe geçti?

XRP fiyatı hafta içerisinde 0.30 dolar altına düşmüşse de bu düşüşün ardından yeniden yükselmeye başladı. CoinGecko verilerine göre coin fiyatı 24-25 Aralık tarihleri arasında %30’luk bir artış sergiledi.

Ripple davasına önayak olan Jay Clayton, bu hafta SEC başkanlığı görevinden ayrıldı. Bunun ardından SEC’nin başına Elad Roisman geldi. 2018 yılından beri SEC’de görev alan Roisman’ın regülasyon konusunda önceki yönetime kıyasla daha kripto para dostu bir politika izlemesi umuluyor. XRP fiyatındaki yükseliş, SEC’deki bu değişim ile açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!