Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin Yeni Başkanı ile Tanışın: Kripto Para Dostu mu?

Jay Clayton’ın görevden ayrılmasının ardından yeni SEC başkanı Elad Roisman oldu. XRP için Ripple aleyhinde dava açmasıyla kripto para sektörüne damga vuran SEC, Elad Roisman önderliğinde ne gibi bir politika izleyecek?

ABD’nin finans regülatörü olan SEC, Jay Clayton’ın görevden ayrılmasının ardından yeni bir başkana kavuştu. SEC görevlisi Hester Peirce tarafından yapılan açıklamaya göre başkanlık görevi bundan böyle Elad Roisman tarafından üstlenilecek. Peirce duyuruyu “Tebrik ederim Başkan Roisman. SEC’yi yönetmenizi dört gözle bekliyorum.” yorumu ile paylaştı.

Kripto para sektörü ile ilgili görüşleri ne yönde?

Elad Roisman 2018 yılında ABD Başkanı Donald Trump’ın önerisi ve ABD Senatosu’nun onayı ile birlikte SEC kadrosuna katıldı. Kripto para camiası; Roisman’ın başa gelmesi ile birlikte SEC’nin daha kripto para dostu bir politika izlemesini umuyor.

Roisman 2018 yılında katıldığı bir komite sırasında kripto para sektörü ile ilgili görüşlerini paylaşıp; sektördeki belirsizliklerin ve soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi. Yeni SEC başkanının 2 yıl önceki ifadesi şu şekilde:

“SEC’nin (kripto paralara ilişkin) zorluklara adil ve şeffaf bir şekilde yaklaşması; kripto para yatırımcıları için piyasadaki belirsizliklere açıklık getirmesi ve sektördeki yatırımcı ve kuruluşları ilgili yasalara tabii tutması büyük önem taşıyor.”

Elad Roisman kimdir?

Elad Roisman SEC’deki görev almaya başlamadan önce ABD Senatosu’na bağlı olan Bankacılık, Konut ve Şehir Sorunları Komitesi’nde görev aldı. Onun buradaki sorumluluğu menkul kıymetler, finansal regülasyonlar ve uluslararası finans meseleleri ile ilgili danışmanlık yapmaktı.

Roisman 2018 yılında SEC’ye katıldıktan sonra SEC’nin diğer federal regülatörler ile olan iletişimini sıkılaştırmak için çalıştı. Regülasyonlarda modern bir politika izlemenin önemini savunan Roisman; piyasaların bütünlüğünü iyileştirmek ve piyasaları daha şeffaf kılmak için çalışmalar yaptı.

Yatırımcıların güvenliğini ön plana çıkaran Roisman, özellikle ileri yaşlı yatırımcıları dolandırıcılıklardan korumak için çağrıda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!